2013-10-08 12:00Presse meddelelse

Nyt flagskib fra Pentax, med verdens første lavpasfilter-simulator

null

Nu kommer Pentax K-3, et avanceret DSLR-kamera med en række nye innovative funktioner, som fx: lavpasfilter-simulator, ”Pentax Real-Time Scene Analysis System” og intervaloptagelse i 4K. Samtidig med kameraet kommer også et nyt vejrbeskyttet objektiv, HD Pentax-DA 55-300mm F/4-5,8 ED WR.

Der er meget at sige om dette kamera, men det måske allervigtigste er, hvor nemt det er at bruge, trods al teknikken”, siger Helge Rose, Nordic Product Manager hos Focus Nordic, Nordens største fotodistributør.


Vejrbeskyttet

At de fleste af Pentax’ kameraer er vejrbeskyttede har vi vænnet os til, og K-3 er ingen undtagelse. Hele 92 specielle tætninger sørger for, at kameraet fungerer i de mest ugæstfrie omgivelser. Styrtregn, snestorm eller sand stopper ikke Pentax K-3.


Sensor

En nyudviklet CMOS-sensor i APS-C-størrelse og med 24 megapixels giver, i kombination med den nye processor Prime III, et meget lavt støjniveau, selv ved høje ISO-værdier.


Billedstabilisering (sensor shift), lavpasfilter-simulator & astrofunktion

Pentax K-3 har indbygget billedstabilisering, som fungerer med alle gamle objektiver med K-fatning.

Det er ikke nyt for Pentax, men denne gang udnytter man den bevægelige sensor til også at fungere som lavpasfilter-simulator. De fleste (næsten alle) kameraer på markedet har indbygget lavpasfilter, for at undgå moaré-effekter ved specielle motiver. På det seneste er der dog dukket kameraer op uden dette filter, da det er muligt at opnå en højere kvalitet og bedre skarphed uden.

Prisen man betaler med disse modeller, er altså risikoen for uønskede moaré-effekter på visse motiver. Med det nye K-3 får man de samme fordele, som med et kamera uden lavpasfilter, men samtidig mulighed for at slå på en funktion, som simulerer filterets egenskaber, når man har behov for det.

Den bevægelige sensor giver også nogle flere fordele, man kan bruge den til rengøring af støv fra sensoren, til automatisk niveaukontrol og til astrofotografering.

Ved astrofotografering med meget lang lukkertid kan sensoren flytte sig tilpas meget til at kompensere for et himmellegemes bevægelse under lange eksponeringstider. Dette giver et perfekt billede uden bevægelsesskarphed (kræver Pentax O-GPS tilbehør, medfølger ikke).


Safox 11 AF-modul

Også AF-modulet er nyt og har nu hele 27 autofokuspunkter, hvoraf de 25 er i kryds, positionerede i midten. Punkterne i midten og præcis over og under er designet til at fungere også med den lysstråling, som dannes ved brug af meget store blændeåbninger.

Modulet er meget lysfølsomt og fungerer i et område fra -3EV til +18EV.


Pentax Real-Time Analysis System

K-3 er udstyret med det nye ”Real-Time Analysis System”, som er en RGB lysmålingssensor med 86.000 pixels og en ny algoritme. Denne gør det muligt at foretage en mere korrekt eksponeringsmåling, men også en mere præcis autofokus og en bedre hvidbalance.


Serieoptagelse med 8,3 billeder per sekund

Takket være en række nyheder i K-3, som fx den nye hurtigere processor, en ny kontrolmekanisme som styrer lukkeren, slår spejl og blænder op individuelt, så kan K-3 tage 8,3 billeder per sekund ved serieoptagelse. Op til 22 billeder efter hinanden i RAW-format og op til 60 billeder efter hinanden i JPEG-format.


Søgeren – nu endnu bedre

Pentax har altid fået meget ros for sine søgere, som ofte er tydeligere og mere lysstærke end tilsvarende modeller fra andre mærker. Nu tager man et skridt mere, og ved hjælp af en ny coating og en helt ny optisk konstruktion har K-3 fået en optisk søger, som er den hidtil bedste fra Pentax.

Imponerende videofunktioner

K-3 optager i full HD (1920x1080) 60i/30p med H.264, men har også en opgraderet intervalfunktion, som optager intervaller med 4K-opløsning (3840x2160).

Kameraet har mikrofon-indgang, som understøtter stereomikrofoner, samt en udgang til medhør med hovedtelefoner. Optageniveauet fra den eksterne mikrofon kan justeres direkte i kameraet.


Smartphone-support

Ved at bruge Pentax Flu Card 16GB (medfølger ikke), kan man styre kameraet fra sin smartphone og udløse det, se live-billeder på sin telefon, gemme og overføre.


LDC-skærmen

K-3 har en 3,2” LCD-skærm med 1.037.000 pixels. Et beskyttelsesglas gør LCD-skærmen robust, og da der ikke er nogen luftspalte under beskyttelsesglasset, er betragtningsvinklen stor, samtidig med at skærmen fungerer rigtig godt udendørs, selv i stærkt solskin. Det er muligt at se de optagne billeder i fuld opløsning.


To kortindgange

To kortindgange til SD-kort. Understøtter også de nye SDXC UHS-1-kort.

Overførsel kan ske fra kameraet via USB 3,0.


HDR

Indbygget HDR (High Dynamic Range), som også fungerer med RAW-format.

Funktionen indebærer, at kameraet tager tre billeder i meget hurtig rækkefølge, som derefter automatisk bliver til ét billede. Dette gør, at den rigtige eksponering opnås i både lyse og mørke områder af billedet.


Ny vejrbeskyttet telezoom

HD Pentax-DA 55–300mm F/4-5,8 ED WR.

Med 5,5x zoom modsvarende 84,5–460mm (i 35mm-fomatet) dækker dette objektiv de fleste behov, når det gælder portrætter, sport og naturfotografering. Det har to ED-glaslinser, så kromatisk aberration minimeres (farvespredning).

Vejrbeskyttelsen samt ”Quick-Shift Focus system”, som indebærer at man hurtigt kan skifte mellem autofokus og manuelt fokus, er nogen af de gode egenskaber ved dette objektiv.


Pris og levering

Både kameraet og det nye objektiv kommer på markedet slut november til følgende vejl. udsalgspriser:

Pentax K-3 kamerahus. Vejl. udsalgspris DKK 8.999,-

Pentax K-3 med vejrbeskyttelse 18-55mm. Vejl. udsalgspris DKK 9.999,-

Pentax K-3 med vejrbeskyttelse dobbelt kit, 18-55mm & 50-200. Vejl. udsalgspris DKK 10.199,-

Pentax K-3 med vejrbeskyttelse 18-135mm. Vejl. udsalgspris DKK 11.499,-

HD Pentax-DA 55-300mm. Vejl. udsalgspris DKK 3.299,-


Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Nordens største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores største agenturer inden for foto er Pentax og Panasonic, og på tilbehørssiden har vi Lowepro, SanDisk, Tamron, Velbon, Carl Zeiss, Metz, Jobo, Steiner, Kowa, Hähnel, Energizer, Gorillapod, Samyang, Lensbaby, B+W, Kenko, Nissin, LensPen, Ilford, Kodak og Novoflex. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Kontakt personer

Kirstine Lindholm
Product Manager
Kirstine Lindholm
Mikael Westheimer
CEO
Mikael Westheimer
Karsten Rath
Business Development Director
Karsten Rath