2013-11-07 09:01Presse meddelelse

Ny superzoom til natur- og sportsfotografering

null

Tamron fortsætter med at lancere objektiver i segmentet for avancerede amatører og professionelle fotografer. Efter succes med de tre senest lancerede objektiver, 24-70 F/2,8 VC, 90 Makro VC og 70-200 F/2,8 VC, lancerer man nu et fjerde objektiv, denne gang specielt designet til natur- og sportsfotografer.

Med et zoomområde fra 150-600mm, optisk billedstabilisering og en super-hurtig autofokus, satser man nu på for alvor at nå disse grupper af fotografer.

SP 150-600mm F/5-6,3 Di VC USD

Tamrons tidligere model i dette segment, 200-500mm har gennem årene fået mange fine tests og god kritik, men det har en del år på bagen, og efterspørgslen på hurtigere autofokus, optisk billedstabilisering og endnu længere brændvidder gør den nye zoom ventet med længsel. Udover de nævnte egenskaber er det nye objektiv desuden vejrbeskyttet. Objektivet bliver fremvist for første gang i dag d. 7/11 på Salon de la Photo 2013, i Paris.

Billedkvalitet/optisk konstruktion

En avanceret optisk konstruktion, med 20 linseelementer, heraf de 3 med LD-glas (Low Dispersion), i 13 grupper, og den nyeste antirefleksbehandling (e-Band – Extended Bandwith & Angular-Dependency) som fjerner uønskede refleksioner mere effektivt end nogensinde tidligere, giver en billedkvalitet, som vil appellere til selv den mest kræsne fotograf.

Fuldformat & APS-C

Di i produktnavnet indikerer, at dette er en optik tilpasset fuldformatssensorer, men man kan med fordel bruge den også til kameraer med APS-C-sensorer, hvormed man får en billedvinkel, som modsvarer et 233-930mm objektiv.

Bokéh

Med en nærmest perfekt rund blændeåbning skabt af 9 blændelameller, opnås en meget smuk baggrunds-uskarphed (Bokéh).

Finish/design

Tamron har også opgraderet finishen på objektivet for at matche de fineste fuldformatskameraer på markedet, og desuden udstyret objektivet med et nyudviklet stativgevind, som giver en god stabilitet, samtidig med at det er fleksibelt og hurtigt at montere og afmontere.

Software med i købet

Præcis som de tre succesmodeller, 24-70 F/2,8 VC, 90 Makro VC og 70-200 F/2,8 VC, leveres SP 150-600mm med ”Silkpix Developer Studio for Tamron”. Foruden de sædvanlige funktioner i programmet, som redigering af fx hvidbalance farve, skarphed m.m. RAW-billeder, så har Tamron-versionen sørget for præinstallerede specialprofiler til objektiver.

Alla objektiver har hver deres særegenskaber, selv de allerbedste, men ved at korrigere for disse med specielle profiler i programmet, får man endnu bedre billeder, og kommer så tæt på det perfekte som muligt.

Tekniske specifikationer

 • Brændvidde:     150-600mm
 • Lysstyrke:     F/5-6,3
 • Billedvinkel (fuldformat):  16°25´– 4°8´(diagonal)
 • Billedvinkel (APS-C):     10°38´– 2°40´(diagonal)
 • Objektivkonstruktion:    20 linseelementer i 13 grupper
 • Nærgrænse:    2,7 meter
 • Maks. forstørrelsesforhold:  1:5
 • Filterstørrelse:    95mm
 • Længde:    257,8mm
 • Diameter:    105,6mm (på det største sted)
 • Vægt:    1951 gram
 • Blændelameller:    9 stk.
 • Mindste blænde:    F/32– 40
 • Medfølger:  Modlysblænde og stativgevind
 • Fatninger:    Canon, Nikon og Sony*

*Sony-versionen
har ikke indbygget billedstabilisering, da dette er indbygget i Sonys kamerahus

 

Pris og tilgængelighed

Pris og levering er endnu ikke fastlagt.

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Nordens største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores største agenturer inden for foto er Pentax og Panasonic, og på tilbehørssiden har vi Lowepro, SanDisk, Tamron, Velbon, Carl Zeiss, Metz, Jobo, Steiner, Kowa, Hähnel, Energizer, Gorillapod, Samyang, Lensbaby, B+W, Kenko, Nissin, LensPen, Ilford, Kodak og Novoflex. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Kontakt personer

Kirstine Lindholm
Product Manager
Kirstine Lindholm
Mikael Westheimer
CEO
Mikael Westheimer
Karsten Rath
Business Development Director
Karsten Rath