2016-04-14 11:00Presse meddelelse

Ny supervidvinkel med autofokus fra Zeiss

null

Zeiss lancerer et nyt objektiv i sin Batis-serie, Zeiss Batis 2.8/18mm. Batis er Zeiss’ serie af fuldformatsobjektiver til Sonys E-fatning. Der findes allerede to brændvidder, 25mm og 85mm.

”Trods den ekstreme vidvinkel er det lykkedes Zeiss at konstruere dette objektiv, så billedkvaliteten er helt på linje med de tidligere succesfulde Batis-modeller”, siger Lasse Ericson, produktspecialist hos Focus Nordic, ”dette er endnu et professionelt stykke værktøj fra Zeiss”.

Alsidigt

Anvendelsesområdet for et lysstærkt 18mm objektiv er stort. Det egner sig specielt godt til landskabs-, arkitektur- og interiørfotografering, ligesom stjernehimlen sikkert også bliver et populært motiv.

Konstruktion med vejrbeskyttelse

Selvom objektivet har en hurtig og præcis autofokus, understøtter det også manuel fokusering, så brugeren nemt kan vælge det, som passer bedst til det aktuelle motiv.

Objektivet er udstyret med et OLED-display, som viser afstanden til motivet (fra fokalplanet) og dybdeskarpheden med valgt blænde. Dybdeskarpheden omregnes automatisk, når objektivet bruges med et kamera med en mindre sensor (APS-C).

Objektivkonstruktionen har 11 linseelementer i 10 grupper, hvoraf de fire er asfæriske på begge sider. 7 linseelementer er lavet af specialglas. Designet med ”flydende” linseelement giver objektivet en enestående ydeevne over hele billedområdet, uanset afstanden til motivet.

Hela Batis-serien er vejrbeskyttet og kan tåle de mest udfordrende vejrforhold. De understøtter alle funktioner i aktuelle kameramodeller med E-fatning.

Navn fra en fugl

Siden 2013 er nye Zeiss-objektiver blevet inddelt i serier, som har fået sit navn fra de latinske navne på fugle. Batis er navnet på en lille fugl, som findes i Afrika. Typisk for denne fugl er, at den er meget hurtig, har enestående reflekser og en kontrastrig fjerdragt.

Metaforisk passer dette godt på Batis, som har hurtig autofokus og leverer fantastiske billeder med høj kontrast.

Batis 18mm F/2.8, specifikationer

  • Brændvidde: 18mm
  • Blændeområde: F/2.8 – 22
  • Elementer/grupper: 11 / 10
  • Fokusområde: 0,25m til uendeligt
  • Billedvinkel (diag./horis./vert.): 99° / 90° / 67°
  • Maks. forstørrelsesforhold: 1:9,5
  • Filterstørrelse: 77 mm
  • Diameter (maks.): 100 mm
  • Længde (uden modlysblænde): 80 mm
  • Vægt: 330 g

Pris og levering

Batis 2.8/18 ventes at lande i butikkerne i slutningen af maj til følgende vejl. udsalgspris:

Zeiss Batis 18mm F/2.8, DKK 11.999,-

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Nordens største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores største agenturer inden for foto er Ricoh/Pentax, Polaroid og Panasonic, og på tilbehørssiden har vi Lowepro, Tamron, Velbon, Zeiss, Metz, Jobo, Steiner, Kowa, Hähnel, Energizer, Joby, Samyang, Lensbaby, Kenko, Nissin, LensPen, Ilford, Kodak, Polaroid og Novoflex. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Kontakt personer

Kirstine Lindholm
Product Manager
Kirstine Lindholm
Mikael Westheimer
CEO
Mikael Westheimer
Karsten Rath
Business Development Director
Karsten Rath