2018-08-31 09:01Presse meddelelse

Legendariske Tamron 15-30mm som G2-version

null

En ny generation af Tamrons meget succesfulde 15-30mm f/2.8 vidvinkelzoom til full-frame er nu ankommet med forbedret ydelse af autofokus og billedstabilisering samt endnu bedre billedkvalitet under vanskelige lysforhold.

Tamron har konstrueret mange fantastiske objektiver gennem årene, men nogle skiller sig virkelig ud fra de øvrige på grund af deres ekstraordinære ydelse, selv i forhold til langt dyrere konkurrenter. Et af disse er Tamrons legendariske SP 15-30mm f/2.8 - et af de bedste vidvinkelzoomobjektiver, der nogensinde er bygget.

Men selv dette objektiv kan forbedres, og vi har nu fornøjelsen af at præsentere efterfølgeren – Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2.

Hurtigere og mere stabil

Ligesom andre objektiver i Tamrons G2-serie er det nye 15-30mm f/2.8 udstyret med to mikroprocessorer, der giver en mærkbart hurtigere autofokus og endnu bedre ydelse med Tamrons indbyggede VC-billedstabilisering (Vibration Reduction).

Den forbedrede billedstabilisering giver mulighed for at benytte lukkertider, der er til 4,5 stop længere, end man normalt skulle bruge for at undgå kamerarystelser. Kombineret med den høje lysstyrke på f/2.8 ved alle brændvidder betyder det, at fotografen kan tage knivskarpe billeder under dårlige lysforhold uden at skulle benytte et stativ!

Autofokusmotoren af typen Ultrasonic Silent Drive (USD) er ikke kun hurtig og præcis, men også meget stille. Dette er objektivet, hvis du skal fotografere bryllupsceremonier. En anden værdifuld funktion er den korte nærgrænse på kun 28 cm i hele fokusområdet, der kan bruges til at fange nærbilleder og samtidig få omgivelserne med i baggrunden, så billederne bliver gjort mere interessante.

Robust konstruktion

Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 er et ekstremt velkonstrueret objektiv til professionel brug med en robust og vejrforseglet ydre ramme, der beskytter den værdifulde optik og elektronik på indersiden.

Fluor-belægningen på ydersiden af frontglasset er også blevet opgraderet, så den er endnu mere holdbar og bedre til at modstå ridser, snavs, olie og fingeraftryk. Belægningen gør det lettere at holde frontglasset rent.

Optik uden kompromiser

Uanset hvor robust objektivet er, er den optiske kvalitet det mest vigtige. Og i den henseende er Tamrons professionelle vidvinkelzoom endnu mere imponerende. Den avancerede optiske konstruktion består af 18 linseelementer arrangeret i 13 grupper.

Et stort glasstøbt asfærisk linseelement placeret i forreste sektion samt yderligere to asfæriske linseelementer bagtil sørger for at garantere en lav forvrængning og usædvanlig skarphed på tværs af billedfladen ved alle blændeåbninger. Tre elementer lavet af LD-glas (Low Dispersion) forhindrer kromatiske aberrationer og bidrager også til objektivets fantastiske opløsning.

En klassisk akilleshæl for alle vidvinkelzoomobjektiver er det store konvekse frontelement, der gør objektivet følsomt overfor strejflys og refleksioner, der kommer fra lyskilder ved billedets kanter. Denne svaghed bekæmper Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 med en helt ny belægning kaldet AX (Anti-reflection eXpand), der er specielt udviklet til at minimere virkningen af de perifere lyskilder. Den sikrer sammen med Tamrons effektive og meget værdsatte eBand- og BBAR-belægninger en høj modstandsdygtighed over for refleksioner, strejflys og reflekser over hele overfladen.

Med sin utrolige optiske ydelse er Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 et virkeligt fantastisk objektiv til landskabs-, rejse- og arkitekturfotografering samt ethvert motiv, der kræver vidvinkel!

Tap-in kompatibel

En anden vigtig forbedring i forhold til forgængeren er, at det nye G2-objektiv er

kompatibel med Tamron-tilbehøret Tap-in Console, der kan monteres på objektivets fatning og tilsluttes en computer ved hjælp af et USB-kabel. Sammen med Tamrons særlige software kan du så finjustere autofokus og opdatere objektivets firmware i fremtiden.

Og som en ekstra bonus har Tamron formået at inkludere en filterholder tæt ved fatningen til gelatine-filtre. Af tekniske grunde gælder dette dog kun for Canon-versionen af objektivet.

Pris og levering

Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 med Nikon-fatning vil være tilgængelig til levering i september, mens Canon-versionen ankommer til oktober.

Priser:

Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 (Canon), DKK 10.899,-

Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 (Nikon), DKK 10.899,-


For yderligere information: karsten.rath@focusnordic.dk


Vigtige egenskaber

  • Lysstærkt, professionelt vidvinkelzoomobjektiv til full-frame
  • Robust og vejrforseglet objektivramme
  • Dual mikroprocessorer = forbedret billedstabilisering og hurtigere autofokus NYT
  • Fremragende optisk kvalitet; høj skarphed og lav forvrængning på alle indstillinger
  • Ny AX-belægning modvirker refleksioner fra perifere lyskilder NYT
  • Forbedret fluorbelægning beskytter frontglasset NYT
  • Ultrasonisk fokusmotor giver lydsvag og præcis fokusering
  • Nærgrænse på kun 28 cm
  • Kompatibel med Tamrons Tap-in Console NYT
  • Filterholder bagtil til gelatinefiltre (kun Canon-version) NYT

Specifikationer

Brændvidde: 15-30 mm
Største blændeåbning: 2.8
Billedformat: 24 × 36 mm (full-frame). Virker også til APS-C
Objektivfatning: Canon EF og Nikon F

Fokusering: Autofokus
Billedstabilisering: Ja
Optisk konstruktion: 18 linseelementer / 13 grupper
Mindste blændeåbning: 22
Nærgrænse: 28 cm
Maksimal forstørrelse: 0.20x (skala 1:5) @ 30mm

Antal blændelameller: 9
Filterdiameter: Ingen filtertråd
Længde: Canon: 145 mm. Nikon: 143 mm
Diameter: 98.4 mm (begge versioner)

Vægt: Canon: 1110 gram. Nikon: 1100 gram
Medfølgende tilbehør: Objektivdæksler
Øvrigt: Integreret modlysblænde. Vejrforseglet konstruktion. Lydsvag autofokus med USD-motor. Filterholder til gelatinefiltre (kun Canon-version). Kompatibel med Tamron Tap-in Console.

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og RoadEyes. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Kontakt personer

Kirstine Lindholm
Product Manager
Kirstine Lindholm
Mikael Westheimer
CEO
Mikael Westheimer
Karsten Rath
Business Development Director
Karsten Rath