2021-07-01 08:00Presse meddelelse

Focus Nordic, Transcontinenta Group og Digit Access indgår partnerskab om at blive førende inden for foto- og videobranchen i Europa

Gerrie Geijssen, CEO and owner of Transcontinenta Group, Melchior Lopez, CEO and owner of Digit Access and Jonas Wernbo, CEO and co-owner of Focus NordicGerrie Geijssen, CEO and owner of Transcontinenta Group, Melchior Lopez, CEO and owner of Digit Access and Jonas Wernbo, CEO and co-owner of Focus Nordic

De tre førende leverandører af foto- og videoudstyr Focus Nordic, Transcontinenta Group og Digit Access har med virkning fra den 30. juni 2021 indgået partnerskab om sammen at videreudvikle det europæiske foto- og videomarked. Hensigten med initiativet er at blive førende i branchen til gavn for vores fælles leverandører, kunder og forbrugere.

Focus Nordic, der er til stede i 28 markeder i Skandinavien, Baltikum samt Central- og Østeuropa, og Transcontinenta Group, der dækker Benelux-landene, Tyskland, Storbritannien og Irland, har hver købt en tredjedel af Digit Access, der findes på markedet i Frankrig, Spanien og Portugal.

- Vi er glade for partnerskabet med to af de vigtigste leverandører af foto- og videoudstyr om sammen at udvikle det europæiske marked for foto- og videotilbehør. Det giver os mulighed for at tilbyde vores leverandører og kunder de mest dynamiske produkttilbud på markedet, siger Melchior Lopez, administrerende direktør og medejer af Digit Access.

Samarbejdet mellem de tre leverandører koncentreres om de varemærker, der er fælles, og respekterer andre varemærker og områder, hvor et samarbejde ikke er hensigtsmæssigt. Nogle af områderne, hvor partnerne vil udveksle best practice og indgå samarbejde, er kundeservice, IT, marketing og logistik.

- Partnerskabet med Transcontinenta Group og Digit Access gør det muligt at opnå vores mission om at give slutbrugerne alt, hvad de skal bruge for at få den bedst mulige oplevelse inden for foto, video og optiske produkter, samt være den bedste partner for vores leverandører og kunder ved at tilføre værdi til deres virksomhed, siger Jonas Wernbo, administrerende direktør og medejer af Focus Nordic. 

Focus Nordic, Transcontinenta Group og Digit Access tager med partnerskabet et vigtigt skridt i videreudviklingen af det europæiske foto- og videomarked. Kunderne og forbrugerne får et bedre udbud af produkter og service på de nationale markeder, og leverandørernes varemærker tilføjes ekstra værdi gennem styrket ekspertise og synlighed på de nationale markeder.

- Det ligger i vores gener at samarbejde om vækst og udvidelse. Det enestående samarbejde med to stærke partnere med samme vision om et europæisk foto- og videomarked i rivende udvikling, vil uundgåeligt føre til en bedre repræsentation af vores brands og et højere serviceniveau for vores kunder. Vi glæder os til at løfte vores tre virksomheder til det næste niveau, udtaler Gerrie Geijssen, administrerende direktør og ejer af Transcontinenta Group.

 

Om Digit Access

Digit Access blev grundlagt i 2004 af Serge Karmann og Melchior Lopez og fører et komplet udvalg af produkter til digital fotografi og professionel video med brands som Samyang, Zhiyun, Lexar, Peak Design, Polaroid, Benro, Starblitz, Laowa med flere. Digit Access er til stede på markedet i Frankrig, Spanien og Portugal og har en årlig omsætning på EUR 11 mio. Virksomheden har 25 medarbejdere. De tilbyder deres kunder en dynamisk service inden for salg og marketing og driver et effektivt logistikcenter i det sydlige Frankrig.

- Vi lytter til vores kunder. Vi tror på at sætte mennesker i centrum i vores forretningsforbindelser, siger administrerende direktør og medejer Melchior Lopez om kulturen i Digit Access.

https://www.digitaccess.fr/

 Om Focus Nordic

Focus Nordic er en af de førende leverandører af foto, video og optiske produkter i Europa med over 60 varemærker såsom Tamron, Samyang, Panasonic, Zhiyun, Nanlite, Polaroid, Zeiss, Kodak, Focus Sport Optics og Focus I Love My Photos og er repræsenteret på 28 markeder i Skandinavien samt Central- og Østeuropa. Virksomheden blev grundlagt i 2010 ved en fusion af en svensk, norsk og en dansk virksomhed og er privatejet. Focus Nordic har en årlig omsætning på EUR 60 mio. og har over 70 medarbejdere. Focus Nordic dækker alle sine nationale markeder som ét marked sammen med nationale markedseksperter i nationale salgsteams med udgangspunkt i virksomhedens hovedkontor i Sverige, der dækker logistik, produktadministration, marketing, økonomi og IT.

 - Vi har været dedikerede til foto, video og optiske produkter siden 1950’erne. I dag brænder vi mere end nogensinde for at dele vores viden og inspiration samt føre branchen fremad, siger administrerende direktør og medejer Jonas Wernbo.

https://www.focusnordic.com/

 Om Transcontinenta Group

Transcontinenta Group er en value-added leverandør af velkendte førende varemærker som Leica, Hasselblad, Tamron, Bushnell, Samyang, Peak Design, ThinkTank, Polaroid, Zhiyun, Godox og Lexar inden for fotografi, video og optisk udstyr til sport og mobile tilslutningsmuligheder. Virksomheden, der blev grundlagt i 1992, er privatejet og har hovedkvarter i Holland samt salgskontorer i Tyskland og Storbritannien. Den årlige omsætning andrager EUR 55 mio., og virksomheden har 76 engagerede specialister inden for salg, marketing, produktadministration, administration, logistik og kundeservice. Transcontinenta Group råder over eget logistikcenter med den nyeste avancerede IT-teknologi.

- Vi er en moderne, dynamisk virksomhed og en pålidelig forretningspartner. Det er en del af vores natur at holde vores løfter, tænke sammen med vores kunder og yde den bedste service. Sammen med vores engagerede team er vi personligt involveret i vores kunders succes, og vi deler vores lidenskab for billedskabning med alle, forklarer administrerende direktør og ejer Gerrie Geijssen.

https://www.transcontinenta.nl/


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic er den førende leverandør af foto, video og optik i Europa med over 60 varemærker og er repræsenteret på 28 markeder. Vi ønsker at være ledende i branchen og er dedikerede til at dele viden og inspiration med vores kunder. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto, video, optik og tilbehør. Vores agenturer er Tamron, Samyang, Zhiyun, Nanlite, Datavideo, Digipower, Saramonic, Polaroid, Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Chasing, Feelworld, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Ilford, Velbon, Sirui, Kowa, Celestron, LumeCube, Zeiss, NiSi och LedGo. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk/

Kontakt personer

Mikael Westheimer
Country Manager
Mikael Westheimer
Henrik Heise
Sales & Key Account Manager
Henrik Heise