2021-10-28 14:09Tiskové zprávy

Samyang rozšiřuje svou řadu VDSLR MK2 o 135mm

Samyang rozšiřuje svou řadu VDSLR MK2

Společnost Samyang přidává 135mm objektiv do své oblíbené řady VDSLR MK2 – řady filmových objektivů pro filmaře, kteří chtějí zachovat nízký rozpočet, ale vysoký standard kvality.

Nový objektiv VDSLR 135 mm T2,2 MK2 je perfektní pro záběry zblízka a rozhovory, při kterých zajišťuje perfektní ostrost a příjemně rozostřené pozadí.

Společnost Samyang založila svou průkopnickou produktovou řadu filmových objektivů uvedením řady VDSLR na trh v roce 2014 a ta se od té doby stala základní sadou nezávislých filmařů. Během následujících šesti let společnost Samyang úzce spolupracovala s tvůrci obsahu z celého světa na vývoji řady VDSL MK2, která spatřila světlo světa poprvé v loňském roce.

Sada MK2 nyní obsahuje 6 nejpoužívanějších ohniskových vzdáleností: 14 mm T3,1, 24 mm T1,5, 35 mm T1,5, 50 mm T1,5, 85 mm T1,5 a nově 135 mm T2,2.

Nový objektiv VDSLR 135 mm T2,2 MK2 je lehký, ale přitom robustní, a měří na délku 12,2 cm a váží 866,4 g.

Objektiv je utěsněný proti nepříznivým vlivům a kryt je celohliníkový. Objektiv má po stranách měřítka vzdálenosti, která lze číst z obou stran, stejně jako ohniskové vzdálenosti.

Ostřicí prstenec i zaostřovací kroužek clony lze odcvaknout a oba fungují skvěle pro většinu bočních ostření. Dlouhá dráha ostření více než 130° umožňuje kinematografům zaostřit přesně na subjekty a vytvořit záznam s profesionálnějším dojmem než s běžným fotoobjektivem s automatickým ostřením.

Stejně jako předchozí objektivy v řadě VDSLR MK2 je i 135mm objektiv vybaven 9 lamelami clony, které vytvářejí překvapivě skvělý bokeh, a pomáhají oddělit subjekt od pozadí.

Optická konstrukce sestává z 11 prvků v 7 skupinách.

Po přidání 135mm objektivu nyní řada VDSLR MK2 obsahuje nezbytné a nejoblíbenější ohniskové vzdálenosti pro jakékoli kreativní nebo komerční projekty. Všech 6 objektivů této řady je k dispozici a zcela kompatibilních se 6 různými bajonety: Canon EF, Sony E, Nikon F, Canon M, Fuji X a MFT. Objektivy jsou vhodné jak pro DSLR, tak pro bezzrcadlové systémy a jsou připravené podpořit všechny typy filmařů po celém světě.

Cena a dostupnost

Nový objektiv se začne dodávat v Listopadu 2021.

Doporučená prodejní cena je CZK  14.890 / EUR 599.

117885  SAMYANG 135MM T2.2 VDSLR MK2 CANON

117886  SAMYANG 135MM T2.2 VDSLR MK2 NIKON

117887  SAMYANG 135MM T2.2 VDSLR MK2 SONY E

117888  SAMYANG 135MM T2.2 VDSLR MK2 MFT