2019-09-10 11:01Tiskové zprávy

​Rotolight Titan X2 – nová éra filmového osvětlení

null

Výkonné, inovativní a neuvěřitelně všestranné – nové LED světlo Rotolight Titan X2 nabízí filmařům a fotografům jedinečnou kontrolu nad světlem, ať už ve studiu nebo v exteriéru.

Rotolight Titan X2 udává nový standard pro filmové osvětlení. Průlomové LED světlo pro měkké osvětlení využívá nejmodernější technologii RGBWW k zajištění vynikajícího světelného výkonu, vynikající přesnosti barev pro nádherné tóny pleti a sadu prvotřídních funkcí navržených pro zlepšení kreativních možností profesionálů v oboru osvětlení. Titan X2 byl navržen a vyroben ve Velké Británii podle nekompromisních leteckých standardů a představuje nejmodernější LED technologii v elegantním, ale robustním balení. Je navržen tak, aby vydržel.

Jasné světlo bez blikání

Jako nejjasnější 2x1 měkké světlo, jaké bylo kdy vyrobeno, poskytuje Titan X2 dostatečný výkon, aby se přizpůsobil jakékoli světelné situaci. Skvěle funguje v celém CCT spektru od 3000 K do 10000 K. Rotolight Titan X2, který je ideální pro rychlou práci, je zcela bez blikání při libovolném úhlu nebo intenzitě světla. S největší clonou jakéhokoli dostupného světla 2x1 nabízí Titan X2 nádherné měkké světlo, které obtéká kolem předmětů a vyhýbá se ostrým stínům.

Elektronické nastavení světla

Díky patentované technologii SmartSoft od společnosti Rotolight mohou profesionálové v oblasti osvětlení nyní elektronicky upravit rozptyl, zaostření a šíření světla, což poskytuje bezkonkurenční kontrolu a zároveň eliminuje potřebu gelových filtrů. SmartSoft lze nastavit lokálně na světle pomocí DMX nebo bezdrátově, což je revoluce v ovládání osvětlení, která šetří čas i peníze.

Barevná obrazovka s dotykovým ovládáním

Tvrzený dotykový LCD displej světla Titan X2 s intuitivním, rychlým a pohotovým uživatelským rozhraním je příkladem snadného použití a úspory času při natáčení. Profesionálové v oblasti osvětlení již nemusí procházet složité menu. Díky ikonám rychlého startu a až 10 uživatelsky přizpůsobitelným předvolbám pro okamžité nastavení mohou přistupovat ke klíčovým funkcím jediným dotykem. Plnobarevný displej poprvé umožňuje náhledy celé knižnice filtrů přímo na obrazovce, což umožňuje kameramanům dosáhnout přesně požadované barvy bez nutnosti experimentování.

Přesné podání barev a knihovna s 1300 gelovými filtry

Vychutnejte si vynikající přesnost barev díky profesionálně navrženému systému PentaChromic Colour EngineTM, vyvinutému pomocí špičkové technologie RGBWW, který zaručuje živé a syté barvy a krásné a přesné tóny pleti. Díky excelentním hodnotám CRI i TLCI9 zajišťuje Titan X2 perfektní podání barev a snižuje tak potřebu postprodukce. Díky světu barev na dosah ruky můžete využít neuvěřitelnou paletu více než 16,7 milionů zářivých barev během několika sekund. Všechny jsou dostupné v pěti režimech osvětlení – CCT, HSI, RGBW, XY a filtr, který zahrnuje komplexní knihovnu více než 1300 standardních gelových filtrů.

Kreativní světelné efekty s CineSFX

Titan X2 obsahuje oceněnou sadu uživatelsky přizpůsobitelných režimů CineSFX (světlo ohně, blesku, televizního blikání, výstřelu ze zbraně, blesku fotoaparátu atd.), což eliminuje potřebu nákladných a časově náročných pracovních postupů. Patentovaná sada CineSFX, navržená ve spolupráci s veteránem Visual FX, Stefanem Langem (Batman, James Bond, Skyfall, TombRaider), využívá barevný RGB procesor Titanu, který poskytuje realistické plně barevné světelné efekty a poskytuje tak nekonečné tvůrčí možnosti na scéně.

Univerzální studiový blesk pro portrétní fotografy

Kromě toho, že je Titan X2 perfektním příslušenstvím pro kameramany a televizní stanice, nabízí také vysokorychlostní blesk (1/8000th) s výkonným výstupem a nulovým časem recyklace, což je ideální pro špičkové studiové a portrétní fotografy. Díky integrovanému bleskovému přijímači Elinchrom Skyport lze bezdrátově spustit až 10 světel Titan X ze vzdálenosti až 200 metrů pomocí vysílače Rotolight HSS, který je k dispozici pro všechny hlavní značky fotoaparátů.

Flexibilní a spolehlivý

Jedinečně všestranné světlo Titan X2 je standardně vybaven kabelem/wDMX, funkcí Bluetooth* (pro ovládání aplikací), integrovanou funkcí LumenRadio*, bleskovým přijímačem Elinchrom Skyport a RJ45, díky čemu poskytuje plnou kontrolu ihned po rozbalení.

S nejlepší energetickou účinností ve své třídě je Titan X2 přesvědčivým společníkem pro fotografování ve studiu i v exteriéru. Titan X2 má kompaktní avšak robustní konstrukci, je vybaven čtyřmi bezpečnými hliníkovými držadly pro snadné uchopení a je k dispozici s různými možnostmi upevnění. Titan X2, individuálně ručně kalibrovaný a vyrobený s použitím nejkvalitnějších materiálů, dodá trvale vynikající výkon a roky spolehlivých služeb.

*Funkce Bluetooth a LumeRadio jsou standardně vestavěny a budou aktivovány prostřednictvím aktualizace firmwaru v 1.čtvrtletí 2020.

Cena a dostupnost:

Rotolight Titan X2 bude dostupný v listopadu 2019.

MOC:

Titan X2 Standard Yoke: 4293 € / 110.330,- Kč

Titan X2 Pole Yoke: 4293 € / 110.330,- Kč

Titan X2 Swan Neck Mount: 4013 € / 103.134,- Kč

*ceny jsou uvedeny bez DPH

Pro více informací: matej.sumka@focusnordic.cz


O společnosti Rotolight

Rotolight je průkopnická britská technologická společnost, která se specializuje na výrobu světově oceňovaných produktů LED osvětlení pro fotografy a filmaře. Společnost Rotolight je známá pro neustálé posouvání hranic technických inovací a vytváří produkty, které tvůrcům poskytují jedinečné nástroje umožňující realizovat jejich touhy a kreativní vize. Společnost dlouhodobě udává trendy následované jinými výrobci a za dobu své existence představila nespočet prvotřídních funkcí, čímž si vysloužila široké uznání a řadu globálních ocenění za inovaci, technickou dokonalost a kvalitu produktů. Jako rodinný podnik má společnost Rotolight jedinečný dlouhodobý výhled, který ji umožňuje soustředit se na neustálé investování do vývoje špičkových produktů a zcela jedinečného uživatelského zážitku pro zákazníka.

Focus Nordic, s centrálou v Gothenburgu je největším distributorem fotografické techniky v Evropě. Sortiment obsahuje řadu silných značek jako jsou Panasonic, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Sirui, LumeCube, Polariod Originals, Azden, Polaroid, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Rotolight, Saramonic, Lenspen, Pro-mounts, . Existuje také řada produktů pod vlastní značkou Focus. Focus Nordic je členem organizace BSCI, která se zavázala ke zlepšení pracovních podmínek v celosvětovém dodavatelském řetězci. Přečtěte si vice na www.focusnordic.cz


O nás Focus Nordic – Czech Republic & Slovakia

Focus Nordic, s centrálou v Gothenburgu je největším distributorem fotografické techniky v Evropě. Sortiment obsahuje řadu silných značek jako jsou Panasonic, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Sirui, LumeCube, Polariod Originals, Azden, Polaroid, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Rotolight, Saramonic, Lenspen, Pro-mounts, . Existuje také řada produktů pod vlastní značkou Focus. Focus Nordic je členem organizace BSCI, která se zavázala ke zlepšení pracovních podmínek v celosvětovém dodavatelském řetězci. Přečtěte si vice na www.focusnordic.cz


Kontakty

Matej Sumka
Country Manager
Matej Sumka