2019-01-30 09:01Tiskové zprávy

Nový distributor pro značku Rotolight

null

Přenosná, výkonná, rychlá a především všestranná, to vše jsou inovativní LED světla značky Rotolight, určená především pro fotografy a filmaře. Společnost Focus Nordic se nyní stává distributorem těchto britských studiových světel v celém severském regionu, pobaltských zemí, v České republice a na Slovensku.

Společnost Focus Nordic s potěšením oznamuje, že světově proslulá LED světla Rotolight jsou nyní součástí rostoucí nabídky vybavení pro profesionální fotografy a filmaře. Britská technologická společnost dosáhla velkých úspěchů díky inovativním produktům a má ambice v revoluci způsobu, jakým se pracuje se světlem, a to jak uvnitř, tak i mimo studio. Kromě zjevných výhod trvalého LED světla - možnost vidět výsledek "naživo" na obrazovce fotoaparátu a nízkou spotřebu energie - Rotolight nabízí mnoho dalších funkcí, které nejsou k dispozici u běžných studiových světel a blesků.

Kvalitní světla pro portrétní a studiovou fotografii

Charakteristickým znakem LED světel Rotolight je kulatý design a extrémně přenosné rozměry, a to i navzdory velké osvětlovací ploše. Portrétoví, svatební a módní fotografové oceňují nejen, že velký povrch vytváří měkké a stylové světlo, ale také to, že kulatý design vytváří přirozené světlo v očích modelu namísto úhlových odrazů, které se objevují při použití tradičních softboxů a fotografických deštníků.

Dalším velmi ceněným prvkem jsou vysoce kvalitní LED diody (CRI> 96, TLCI 91), které poskytují světlo bez blikání a dokonalou reprodukci barev bez ohledu na nastavení. Většina LED světel Rotolight má variabilní barevnou teplotu se širokým rozsahem od 3150K do 6300K, což ji umožňuje přizpůsobit stávajícím světelným zdrojům, jako jsou žárovky pro domácnost, zářivky nebo běžné denní světlo.

Skutečnost, že LED světla Rotolight zůstávají chladná bez ohledu na to, jak dlouho jsou používány, je také faktorem, který se stává velmi důležitým při fotografování ve studiu nebo v nahrávacích místnostech, kde může být současně spuštěno více světel. Modely a ostatní pracovníky nebude obtěžovat teplo, a fotografování nebo natáčení citlivých potravin bude mnohem jednodušší.

Mnoho záblesků a zároveň nízká spotřeba energie

LED světla Rotolight nenabízejí jen trvalé světlo, ale také blesk se synchronizací rychlosti závěrky až 1/8000 sekundy - tzv. HSS blesk (vysokorychlostní synchronizace). Na rozdíl od běžných fotoaparátů a studiových blesků nemá Rotolight mezi záblesky žádný recyklační čas, díky čemu můžete snímat nepřetržitě a s jistotou, že každý snímek dostane přesně stejný počet světla. Díky výkonné LED technologii s nízkou spotřebou energie vydrží jedna baterie na několik desítek tisíc záblesků při plném výkonu!

Bezdrátové ovládání

Vestavěná podpora pro bezdrátový spínač blesku Elinchrom Skyport (nejběžnější na trhu) usnadňuje použití režimu záblesku bez ohledu na to, kde umístíte svá světla ve vztahu k fotoaparátu. Skyport má dosah 200 metrů. Rozsáhlá nabídka příslušenství zahrnuje také pokročilejší HSS vysílač Rotolight, který lze použít k nastavení jasu, teploty barev, doby trvání blesku a režimu osvětlení až pro 10 světel rozdělených do 4 skupin. HSS vysílač je dostupný pro fotoaparáty Canon, Nikon, Sony, Fuji, Olympus a Panasonic.

Speciální efekty pro video

Pro tvůrce videí Rotolight nabízí sadu jedinečných speciálních efektů Cinematic SFX, která dokáže stimulovat záři z praskajícího ohně, blesků při bouřce, blikání televizoru, záblesků při výstřelu, ze světel policejních a záchranářských vozů a blesků od paparazzi. Kombinací s kulatými barevnými filtry Rotolight získají creativní filmaři mnoho příležitostí k zachycení perfektních okamžiků!

Jonas Wernbo, generální ředitel společnosti Focus Nordic, o značce Rotolight

“Díky značce Rotolight v našem produktovém portfoliu společnost Focus Nordic nyní nabízí fotografům, tvůrcům videí a produkčním společnostem na našem trhu vysoce kvalitní studiová světla. Jedná se o inovativní a nesmírně dobře postavené produkty, což se odráží i v komentářích uživatelů a v obsahu, který s těmito LED světly vytvářejí. A skutečnost, že Rotolight je dobře zavedená britská společnost se specializovanými a vysoce kvalifikovanými zaměstnanci, velmi přispívá k našim pozitivním očekáváním pro tuto spolupráci.”

Sortiment společnosti Rotolight

Rotolight má tři hlavní produkty s různými rozměry a světelným výkonem - Neo, Aeos a Anova Pro. Jsou podporovány širokou nabídkou příslušenství, jako jsou softboxy, voštinové filtry (honeycombs), hliníkové klapky (barndoors), filtry a synchronizační kabely, a jsou nabízeny i v setech s několika světly, světelnými stojany a zakázkovými přepravními brašnami.

Rotolight NEO 2

Malé, lehké a vysoce přenosné LED světlo s proměnlivou barevnou teplotou, které lze používat jak na fotoaparátu, tak i mimo něj. Napájeno 6 AA bateriemi, které nabízejí až 85.000 LED záblesků nebo 1,5 hodiny trvalého osvětlení při plném výkonu. Světlo může být také používáno při napájení ze sítě během studiového fotografování nebo delších videozáznamů. Disponuje všemi funkcemi spojenými s profesionálními LED světly Rotolight a je dodáváno s filtrem, pouzdrem na opasek a AC adaptérem.

Rotolight Aeos

S hmotností nižší než 1,5 kg a tloušťkou pouhých 2 cm je Aeos jedním z nejprestižnějších studiových světel na trhu. Určené je především pro fotografy a filmaře, kteří se zaměřují na práci v přirozeném prostředí. Maximální světelný výkon je zhruba 5750 luxů na 1 metr. Díky výkonné LED technologii nabízí V-mount baterie Rotolight 95 Wh až 3 hodiny trvalého osvětlení při plném výkonu. Světlo je dodáváno s profesionální kulovou hlavou, sadou filtrů a AC adaptérem.

Rotolight Anova Pro 2

Jedno z nejsilnějších LED světel ve své třídě. Anova Pro 2 vyzařuje měkké světlo s impozantním výkonem 10.700 luxů, přičemž spotřeba energie je pouhých 72 W a nevytváří žádné teplo. Jedna V-mount baterie může poskytnout dostatek energie až pro 150 000 záblesků při plném výkonu! Jinými slovy se jedná o ideální světlo pro studiové portréty, módu, food fotografie, video záznamy a televizní vysílání. Anova Pro 2 je k dispozici ve třech verzích; Standard s úhlem vyzařování 50 stupňů, Ultrawide s úhlem vyzařování 110 stupňů a Solo s úhlem vyzařování 50 stupňů a fixní teplotou barev 5600K (denní světlo). Všechny verze jsou opatřeny integrovanými hliníkovými rukojeťmi a dodávány s držákem pro upevnění na lehký stojan, sadou filtrů a AC adaptérem.

O společnosti Rotolight

Rotolight je průkopnická britská technologická společnost, která se specializuje na výrobu všestranných a přenosných LED světel pro fotografy a filmaře. Společnost je proslulá svými schopnostmi inovovat a produkty, které poskytujů tvůrcům obrazu jedinečné nástroje a výhody pro realizaci svých tvůrčích myšlenek a ambicí. Společnost Rotolight vyvinula nespočet prvních vlastností v oblasti průmyslu a byla široce uznávána řadou světových ocenění a uznání pro své inovace, technickou dokonalost a kvalitu výrobků. Jako rodinný podnik má Rotolight jedinečný dlouhodobý výhled, který umožňuje soustředit se na neustálé investice pro poskytování vynikající kvality výrobků a zcela jedinečného zážitku ze strany zákazníků.

Pro více informací: matej.sumka@focusnordic.cz

Focus Nordic, s centrálou v Gothenburgu je největším distributorem fotografické techniky v Evropě. Sortiment obsahuje řadu silných značek jako jsou Panasonic, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Sirui, LumeCube, Polariod Originals, Azden, Polaroid, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Saramonic, Lenspen, Pro-mounts, . Existuje také řada produktů pod vlastní značkou Focus. Focus Nordic je členem organizace BSCI, která se zavázala ke zlepšení pracovních podmínek v celosvětovém dodavatelském řetězci. Přečtěte si vice na www.focusnordic.cz