2021-11-01 09:00Tiskové zprávy

Mikael Westheimer novým CEO ve vedení Focus Nordic

 

Od 1. listopadu 2021 je Mikael Westheimer jmenovaný jako nový Chief Executive Officer společnosti Focus Nordic vedle své současné funkce jako Brand Director, Country Manager pro Dánsko a spolumajitel. Jonas Wernbo, který vykonával pozici CEO od roku 2014, převezme nové výzvy v rámci společnosti Focus Nordic jako Chief Operating Officer vedle své současné funkce jako Country Manager pro Švédsko a spolumajitel.

 

Společnost Focus Nordic během posledních let rostla a v současné době jsme přítomni na 28 trzích ve Skandinávii, Pobaltí, střední a východní Evropě. Adaptovali jsme se na nové trendy, nové způsoby práce během pandemie a jsme ve velmi dobré pozici pro další růst. Na této změně jsme se dohodli v rámci skupiny vlastníků, abychom posunuli společnost na další úroveň, říká Mikael Westheimer.

 

Mikael Westheimer jako CEO přebírá veškerou odpovědnost za strategii, obchod a vývoj. Bude se soustředit na dosažení plného potenciálu portfolia značek, nových a stávajících trhů díky spolupráci s lokálními trhy a klíčové podpůrné funkci za účelem vytvoření synergie.

 

Jonas Wernbo jako COO přebírá veškerou odpovědnost za každodenní provoz v centrálním sídle v Gothenburgu. Dále je odpovědný za vývoj globálního rozvoje sportovní optiky a naši interní značku Focus Sport Optics. Jonas přebírá veškerou funkci ve strategickém obchodu v rámci skandinávských trhů se zaměřením na klíčové zákazníky.

 

Knut Aronsen zůstává jako Country Manager pro Norsko, Chairman a spolumajitel s odpovědností za finance a nové investice.

 

 

O Focus Nordic

Fotografii, videu a optice se věnujeme od 50. let 20. století. Dnes s větší vášní, než kdykoli předtím sdílíme znalosti, inspiraci a vedení tohoto odvětví.

 

Focus Nordic je jedním z vedoucích distributorů fotografií, videa & optiky v Evropě s více než 60 značkami, jako je Tamron, Samyang, Panasonic, Zhiyun, Nanlite, Polaroid, Zeiss, Kodak, Focus Sport Optics a Focus I Love My Photos zastoupenými na 28 trzích ve Skandinávii, střední a východně Evropě. Tato společnost byla založena v roce 2010 jako fúze švédské, norské a dánské společnosti a je v soukromém vlastnictví. S centrálním sídlem ve Švédsku, které pokrývá logistiku, management produktů, marketing, finance a IT, společně s týmy s odbornou znalostí místního obchodu na lokálních trzích, Focus Nordic pokrývá veškeré své trhy lokálně, ale efektivně jako jeden trh. 

 

 


O nás Focus Nordic – Czech Republic & Slovakia

Focus Nordic, s centrálou v Gothenburgu je největším distributorem fotografické techniky v Evropě. Sortiment obsahuje řadu silných značek jako jsou Panasonic, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Sirui, LumeCube, Polariod Originals, Azden, Polaroid, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Rotolight, Saramonic, Lenspen, Pro-mounts, . Existuje také řada produktů pod vlastní značkou Focus. Focus Nordic je členem organizace BSCI, která se zavázala ke zlepšení pracovních podmínek v celosvětovém dodavatelském řetězci. Přečtěte si vice na www.focusnordic.cz


Kontakty

Matej Sumka
Country Manager
Matej Sumka