2023-05-30 07:00Tiskové zprávy

Focus Nordic rozšiřuje svou analogovou řadu o nový film

SantaColor_100SantaColor_100

Analogová fotografie je na vzestupu a poptávka po filmech i fotoaparátech je vysoká. Nedávno velký výrobce Ricoh-Pentax oznámil, že začne vyrábět analogové fotoaparáty a v blízké budoucnosti hodlá uvést na trh dva nové modely fotoaparátů.

 

Vidíme silnou poptávku po analogových produktech a po jedinečném výrazu, který analogový film poskytuje, říká Magdalena Ozarek, produktová manažerka odpovědná za většinu analogových produktů ve společnosti Focus Nordic. Proto je mimořádně příjemné, že dnes můžeme představit SantaColor 100 jako novou značku v naší analogové nabídce.

 

SantaColor 100 je 35mm film s citlivostí ISO 100 a 36 expozicemi, vyrobený pro proces C41. Barvy jsou živé a film nabízí širokou škálu možností s jemným zrnem, což vede k úžasným výsledkům s výraznou červenou a svěží zelenou barvou. Má flexibilní expoziční šířku a lze jej použít až do citlivosti 800 ISO jen s malou ztrátou přesnosti barev a malým nárůstem zrnitosti. Při snímání s citlivostí 400 ISO a posunutí o +2 stupně při vyvolávání film stále vykazuje přesné barvy a téměř bezzrnitý vzhled.

Tento jedinečný film je vyráběn v USA jediným výrobcem barevných filmů a původně byl určen pro letecké sledování, ale nyní byl znovu použit pro kreativní fotografii. Společnost Kamerstore film dováží a ručně jej stáčí ve Finsku, přičemž používá opakovaně použité kanystry a ekologické kartonové obaly.

 

Iniciativa společnosti SantaColor začala jako úspěšná crowdfundingová kampaň finského prodejce Kamerastore. Společnost Kamerastore sídlí v Helsinkách ve Finsku a v analogové komunitě je známá svým širokým výběrem filmových fotoaparátů a fotografického příslušenství, stejně jako svým závazkem k udržitelným a ekologickým postupům ve své obchodní činnosti.

 

Tento projekt původně iniciovala společnost Kamerastore na pomoc ukrajinským ženám, které uprchly do Finska kvůli probíhajícímu konfliktu, a v loňském roce se v rámci kampaně podařilo vybrat téměř 200 000 eur na předobjednávkách. Díky těmto prostředkům se podařilo vyrobit první várku 25 000 svitků filmu a nyní se každé tři měsíce vyrábí nepřetržité dávky přibližně 12 000 svitků s potenciálem zdvojnásobit výrobní kapacitu. V současné době byly s pomocí projektu SantaColor zaměstnány čtyři ženy.

 

Filmy SantaColor budou dostupné skladem v průběhu června 2023.

Další informace získáte na adrese matej.sumka@focusnordic.cz


O nás Focus Nordic – Czech Republic & Slovakia

Focus Nordic, s centrálou v Gothenburgu je největším distributorem fotografické techniky v Evropě. Sortiment obsahuje řadu silných značek jako jsou Panasonic, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Sirui, LumeCube, Polariod Originals, Azden, Polaroid, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Rotolight, Saramonic, Lenspen, Pro-mounts, . Existuje také řada produktů pod vlastní značkou Focus. Focus Nordic je členem organizace BSCI, která se zavázala ke zlepšení pracovních podmínek v celosvětovém dodavatelském řetězci. Přečtěte si vice na www.focusnordic.cz


Kontakty

Matej Sumka
Country Manager
Matej Sumka