2022-11-04 08:16Tiskové zprávy

Focus Nordic na festivalu Energa Camerimage 2022

Focus Nordic_Camerimage_2022Focus Nordic_Camerimage_2022

Společnost Focus Nordic s nadšením oznamuje, že se zúčastní události Energa Camerimage 2022 – mezinárodního festivalu pro kameramany a o kameramanech.

Energa Camerimage je mezinárodně uznávaný festival v Polsku, který během let přitáhl několik nejznámějších světových režisérů, držitelů Oskarů a filmařů.

„Vidíme vyšší poptávku po produktech pro profesionální video- a kinematografii,“ říká Mikael Westheimer, CEO společnosti Focus Nordic.

„Výstava je pro nás skvělou příležitostí, jak představit sebe a své produkty filmovému průmyslu a navázat nové kontakty. Věříme, že segment výrobků v oblasti filmu a videa pro nás bude v roce 2023 výrazně rostoucí oblastí.“

Během festivalu mají kameramani, režiséři a jiní profesionálové z oboru příležitost setkat se a vyměnit si své zkušenosti.

Kromě hlavní soutěže festivalu se koná také výstava nejnovějších moderních technologií a filmového vybavení a dále mnoho inspirujících seminářů a workshopů, které vedou někteří z nejúžasnějších moderních kameramanů, režisérů a filmařů.

Festival Energa Camerimage pomáhá také mladým filmařům a integruje je do komunity již uznávaných jmen, a umožňuje jim tak objevovat nové umělecké oblasti.

Společnost Focus Nordic má velké a široké portfolio profesionálních výrobků pro filmaře a přináší produkty značek, jako jsou stativy Kupo Grip a SmallRig, objektivy Sirui, filmové filtry NiSi a gimbaly Zhiyun, a mnoho dalšího. Během festivalu ukážeme filmové objektivy značky Samyang Xeen a Tokina, a také osvětlení značky Nanlux.

Mezi filmové objektivy Tokina patří vzrušující řada moderních ultra rychlých filmových objektivů s pevnou ohniskovou vzdáleností, univerzální zoom objektivy a makro objektivy vybavené kompletní optickou konstrukcí, která pokrývá všechny velkoformátové senzory filmových kamer. Objektivy se vyznačují prakticky nulovým focus breathingem (dýcháním při ostření), výjimečným bokehem, jemnými odlesky a poskytují výkon, který dalece překračuje očekávání. Objektivy jsou k dispozici v široké řadě ohniskových vzdáleností a možností bajonetů a jsou navrženy pro všechny úrovně produkčních potřeb.

Značka Samyang je dobře známá výrobou vysoce kvalitních filmových objektivů pro kameramany i videografy. Na festivalu ukážeme novou profesionální řadu Xeen Meister, která byla nedávno uvedena na trh, a nový anamorfní objektiv Xeen. Řada Meister se skládá z objektivů s ohniskovou vzdáleností 35, 50 a 85 mm. Tubus všech objektivů je z titanu a objektivy se dodávají s dynamickou optickou konstrukcí a světelností T1.3. Anamorfní objektiv Samyang 50 mm T2.3 X2 Xeen je navržen pro špičkovou kinematografii a podporuje rozlišení až 8K. Dvojnásobný faktor stlačení vytváří po roztáhnutí poměr stran 2,55:1.

Na veletrhu budeme mít s sebou také oblíbenou řadu Xeen CF společnosti Samyang, která je známá svou kompaktní a lehkou konstrukcí.

LED světla značky Nanlux se vyznačují vysokou kvalitou a jsou v oboru uznávána za jejich neuvěřitelný výkon, cenu a velikost.. Nedávno byl na trh uveden model Evoke 1200B – nové LED světlo s krytím IP54, které je vybaveno dvoubarevným světlem zajišťujícím kontinuitu a přesnost v rozsahu barevných teplot od 2 700 K až po 6 500 K. Světlo nabízí pozoruhodnou intenzitu osvětlení až 61 030 luxů ve vzdálenosti 3 metry při 5 600 K (s reflektorem), což je srovnatelné s Fresnelovou čočkou 1,8 kW PAR nebo 2,5 kW HMI.

„Máme velkou radost, že můžeme být součástí tohoto úžasného kontextu,“ říká Rafal Karwacki – manažer administrativy pro marketing a obchod ve společnosti Focus Nordic Poland. „S radostí vás přivítáme v našem stánku, abyste se mohli podívat na naši řadu objektivů a světel, položit našim produktovým expertům otázky nebo se jen tak zastavit, popovídat si a poslechnout si, co by vám mohla společnost Focus Nordic nabídnout.“

Stánek bude umístěn ve foyer (úroveň −1) vedle schodiště.

Těšíme se na vás!