2022-05-26 08:00Pressmeddelande

Ny huskollektion som sänker elräkningen

Villaområde med åtta Atmosfärhus.Huskollektionen Atmosfär består av åtta husmodeller i olika storlekar.

Nu lanserar Fiskarhedenvillan den nya huskollektionen Atmosfär. Åtta nya husmodeller som skapats med stort fokus på minskad energiförbrukning och lägre klimatpåverkan.
− Vi vill erbjuda hållbarhet för alla. Till den här husserien har vi valt ut materialen väldigt noga, det gör att husen får en lägre miljöpåverkan och vi kan dessutom leverera dem väldigt snabbt, berättar Gunnar Jönsson, vd för Fiskarhedenvillan.

Huskollektionen Atmosfär består av åtta husmodeller i olika storlekar, fyra enplanshus, två 1,5-planshus och två tvåplanshus. Atmosfärhusen är skapade för att hålla nere energiförbrukningen så mycket som möjligt. Tack vare bland annat extraisolerade ytterväggar, ventilation med effektiv värmeåtervinning och solceller har energieffektiviteten förbättrats betydligt jämfört med ett standardhus i samma storlek.

− Det här är den första husserien vad jag vet där solceller ingår som standard. De är självklart också förberedda för elbil. Vi vill göra det enkelt för husbyggare att göra medvetna val. De här husen har en hög standard och hållbarhetstänket är redan inbyggt, menar Gunnar Jönsson, vd för Fiskarhedenvillan.

I motsats till Fiskarhedenvillans övriga husmodeller är Atmosfär ett låst koncept där planlösningen inte går att ändra. I stället kan husbyggare få leverans och flytta in betydligt snabbare.

 

Ett resultat av hållbarhetsarbetet

Atmosfärkollektionen byggs exempelvis med betong efter ett recept med mindre cement eftersom cement har en hög koldioxidbelastning. De invändiga gipsskivorna är utbytta mot en sort med lägre klimatpåverkan och i väggar och tak sitter träfiberbaserad isolering. Den har betydligt lägre koldioxidbelastning än till exempel mineralullsisolering.

Under hösten 2021 och våren 2022 har Fiskarhedenvillan drivit ett utvecklingsprojekt tillsammans med Mondo Arkitekter och Structor Byggteknik. Målet har varit att bygga ett koldioxidneutralt småhus, ett hus som nu står färdigt i Borlänge.

− I Atmosfär har vi förpackat det vi lärt oss av projektet Villazero. Vi vill gärna påverka branschen. Byggindustrin står för 21 procent av Sveriges utsläpp av växthusgaser, allt som kan bidra till att minska det är väldigt viktigt, tycker Gunnar Jönsson.

 

Atmosfär-kollektionen lanseras den 26 maj. Mer information om husmodellerna samt klimat- och energiberäkningar finns på https://fiskarhedenvillan.se/atmosfar/ 



Om Fiskarhedenvillan

Husleverantören Fiskarhedenvillan har funnits sedan 1993 och levererar ungefär 650 villor varje år. Företaget omsätter 670 miljoner kronor (2015). Bland våra medarbetare hittar du administratörer, arkitekter och ingenjörer. Vi arbetar med hållbarhet för vi vill att framtiden ska se tillbaka på oss som företag och tycka att vi gjorde bra saker. De hus som vi bygger idag kommer finnas kvar i flera generationer framåt, därför vill vi redan nu försöka matcha de krav som era barn och barnbarn kommer att ställa på ett hållbart boende. Vår högsta önskan är att alla våra kunder ska känna sig stolta över sitt hus.