2021-04-29 09:00Pressmeddelande

Fiskarhedenvillan blir först med helintegrerade solcellstak!

Exteriör bild på Pärlan med Smart Solar Roof från Gruppsol.Exteriör bild på Pärlan med Smart Solar Roof från Gruppsol.

Fiskarhedenvillan blir först bland alla större hustillverkare i Norden med att erbjuda sina kunder helintegrerade solcellstak på sina villor.

Fiskarhedenvillan tar ytterligare ett steg mot att bli klimatneutrala genom att ha tecknat avtal med GruppSol AB. Detta för att kunna erbjuda sina kunder ett mer miljövänligt och hållbart boende tack vare GruppSols patenterade produkt SMART SOLAR ROOF®.

– Vi väljer att inleda ett samarbete med GruppSol för att det skapar nytta både för våra kunder och för miljön. GruppSols produkter kan producera nära 200 W/kvm grön el. Det är nästan dubbelt så mycket som andra integrerade lösningar vi tittat på, säger Jonas Nilsson, teknisk chef på Fiskarhedenvillan.

Fiskarhedenvillan vill kunna erbjuda sina kunder möjligheten att bo och leva i hållbara och miljövänliga bostäder långsiktigt. Verksamheten ska bedrivas på ett sätt där klimatavtrycket ska vara så litet som möjligt, därför var GruppSol ett självklart val.

– Vi är mycket stolta över att ett så välrenommerat bolag som Fiskarhedenvillan väljer SMART SOLAR ROOF® från GruppSol. Ett kvalitetsbetyg för oss som bolag och för våra gröna innovationer för den nordiska marknaden, säger Daniel Magnergård vd på GruppSol.

– Vi på Fiskarhedenvillan har stort fokus på hållbarhet och vi arbetar löpande med att minska klimatavtrycket i vår produkt. Vi ser att vårt nya solcellserbjudande är en viktig milstolpe i vår utveckling, säger Erik Jäderbrink verksamhetsutvecklare på Fiskarhedenvillan.

Mer information om Gruppsols produkter finns i Fiskarhedenvillans kommande huskatalog, som finns att läsa online eller beställa på fiskarhedenvillan.se från och med lördag den första maj. 

 

 

Kontakt:       

Jonas Nilsson Teknisk chef Fiskarhedenvillan, +46 243 79 41 51, jonas.nilsson@fiskarhedenvillan.se 

Erik Jäderbrink, Verksamhetsutvecklare, +46 243 55 92 21, erik.jaderbrink@fiskarhedenvillan.se

Mattias Hansson, CTO GruppSol AB. +46 702-12 12 59, mattias.hansson@gruppsol.se 

Daniel Magnergård, VD GruppSol AB. +46 768-79 39 09, daniel.magnergard@gruppsol.seOm Fiskarhedenvillan

Husleverantören Fiskarhedenvillan har funnits sedan 1993 och levererar ungefär 650 villor varje år. Företaget omsätter 670 miljoner kronor (2015). Bland våra medarbetare hittar du administratörer, arkitekter och ingenjörer. Vi arbetar med hållbarhet för vi vill att framtiden ska se tillbaka på oss som företag och tycka att vi gjorde bra saker. De hus som vi bygger idag kommer finnas kvar i flera generationer framåt, därför vill vi redan nu försöka matcha de krav som era barn och barnbarn kommer att ställa på ett hållbart boende. Vår högsta önskan är att alla våra kunder ska känna sig stolta över sitt hus.


Kontaktpersoner

Patrik Andersson
Marketing Director
Patrik Andersson

Relaterade presskit