2021-06-23 14:21Pressmeddelande

Vad händer med Klitterbadet i Falkenberg?

Under torsdagen 24/6 diskuterar politikerna i kultur- fritids och tekniknämnden Klitterbadets framtid. På bordet finns ett förslag om en ny bad- och motionsanläggning med motsvarande utbud som dagens Klitterbad. Fokus för anläggningen ska vara folkhälsa och simkunnighet och den ska i så fall ligga i kvarteret Strandbaden.

Klitterbadet är slitet och Falkenbergs kommun har i en förstudie tittat på tre framtidsförslag. Politikerna i kultur-, fritids- och tekniknämnden ska nu bestämma hur de vill gå vidare med ett av dessa förslag.

Det aktuella förslaget är:

  • Att riva Klitterbadet och bygga en ny bad- och motionsanläggning på samma plats och med liknande utbud som idag. Fokus ska då läggas på folkhälsa och simkunnighet. Den nya anläggningen föreslås byggas intill den nuvarande. På så sätt kan Klitterbadet hållas öppet under byggtiden.

Ett första steg i en osäker ekonomisk tid

Under torsdagen diskuterar politikerna frågan och kan ta beslut om beställning av investeringsprojekt, vilket vidare innebär att enheten Fastighet och projekt inom Falkenbergs kommun får jobbar vidare med frågan. Men det är mycket som återstår innan det är säkert att Klitterbadet kan ersättas. Främst behöver investeringen diskuteras i budgetsammanhang. En investering av en ny bad- och motionsanläggning behöver vägas mot andra kommunala investeringar i en tid då Falkenbergs kommun redan står inför flera stora ekonomiska utmaningar.

Media är välkomna på pressträff som sker efter KFT-nämndens möte den 24/6
När: 24/6 kl 11,30
Var: Klitterbadet
Medverkar gör:
Georgia Ferris (KD), ordf kultur- fritid och tekniknämnden
Maria Sjödahl, chef för kultur- fritid och teknikförvaltningen
Veronica Wintvik, chef för Klitterbadet


Om Falkenbergs kommun

Vi i Falkenbergs kommun har ett brett och viktigt samhällsuppdrag. Vi utbildar barn och unga i våra förskolor och skolor. Våra medarbetare ger kommunens invånare vård, omsorg och stöd i sina hem eller i våra boenden. Vi planerar för bostäder, vägar och gator, avfallshantering, vatten- och avloppsförsörjning. Vi förvaltar och utvecklar Falkenberg som plats, i enlighet med vår vision "vi växer för en hållbar framtid".


Kontaktpersoner

Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Det här är vår växel, be om att få tala med talespersonen i pressmeddelandet.