2021-06-22 12:39Pressmeddelande

Pressinbjudan: Nu väntar viktigt beslut om Tröingeskolan i Falkenberg

På onsdag tar barn- och utbildningsnämnden i Falkenbergs kommun ett viktigt beslut i arbetet med Tröingeskolan. Politikerna ska då godkänna den förstudie som ligger till grund för den nya skolan. Med ett politiskt klartecken startar byggplaneringen på allvar.

Falkenberg växer och behovet av utbildningsplatser ökar. Det är bakgrunden till att kommunen ska bygga en ny F9-skola med plats för omkring 1 000 elever i Falkenberg.

Den lilla skolan i den stora
Förstudien, som kommunens tjänstepersoner har tagit fram och som nu lämnas till politiken, visar att skolan ska byggas för att ge upplevelsen av den lilla skolan i den stora. Varje stadie får därför en egen ingång och egen del inne i skolan. Skolan får också två matsalar. En matsal för elever i årskurs F-3 och en matsal för elever i årskurs 4-9. Även skolgården blir uppdelad för att passa elever i olika åldrar.

En skola grundad i nyfikenhet och lärande
Förstudien visar också att skolan ska ha flexibla och inspirerande lärmiljöer som ger alla elever goda förutsättningar att lära sig. Med varierande och flexibla lokaler möter skolan elevers olika behov. Det ger också möjlighet att bedriva en inkluderande undervisning där elever samarbetar och lär sig av varandra. Skolan föreslås därför att få klassrum med tillhörande grupprum men även större torgytor.

Viktigt beslut på onsdag eftermiddag
Falkenbergs kommun räknar med att Tröingeskolan står klar till höstterminen 2024. Vägen till en färdig ny skola kräver flera viktiga beslut. Ett sådant fattas under onsdag eftermiddag. Då tar barn- och utbildningsnämnden beslut om att godkänna den förstudie som skolan ska grundas på. Med ett godkännande går skolprojektet vidare in i projekteringsstadiet.

Media är välkomna på pressträff

När: Pressträffen är onsdag 23/6 kl 11

Var: Korsningen: Hällinge ringväg och Solvändan (I närheten planeras skolan)

Politiker:
Peter Dygården (S), ordf. Barn- och utbildningsnämnden
Georgia Ferris (KD), ordf. Kultur-fritid och tekniknämnden

Tjänstepersoner:
Stigert Pettersson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.
Linnea Severinson, byggprojektledare, kultur-fritid och teknikförvaltningen



Om Falkenbergs kommun

Vi i Falkenbergs kommun har ett brett och viktigt samhällsuppdrag. Vi utbildar barn och unga i våra förskolor och skolor. Våra medarbetare ger kommunens invånare vård, omsorg och stöd i sina hem eller i våra boenden. Vi planerar för bostäder, vägar och gator, avfallshantering, vatten- och avloppsförsörjning. Vi förvaltar och utvecklar Falkenberg som plats, i enlighet med vår vision "vi växer för en hållbar framtid".


Kontaktpersoner

Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Det här är vår växel, be om att få tala med talespersonen i pressmeddelandet.