2021-10-14 12:33Pressmeddelande

Politiker och elever möts under demokratidag på Falkenbergs gymnasieskola

I år fyller Sveriges demokrati 100 år. För att uppmärksamma detta anordnar Falkenbergs kommuns hållbarhetsavdelning och Falkenbergs gymnasieskola en demokratidag där politiker och gymnasieelever ska mötas. Och denna gång är det politikerna som ska ställa frågor till eleverna.

Måndag den 18/10 är det demokratidag på Falkenbergs gymnasieskola. Fokus ligger på demokratin i vardagen och ungdomars syn på demokrati och delaktighet, helt i linje med de globala målen i Agenda 2030. Under dagen är det politikerna som ställer frågor till eleverna.

Politiker från samtliga politiska partier som finns representerade i Falkenbergs kommuns fullmäktige deltar under dagen. De kommer bland annat att besöka olika klasser för att diskutera demokrati med eleverna. Fokuset är inte partipolitik utan demokrati.

- Demokrati är ingen självklarhet runtom i världen och det är viktigt att vi utbildar våra unga i vad demokrati innebär, hur de kan vara med och påverka och att det faktiskt inte är något man ska ta för givet, säger Mikael Gardestrand Bengtsson, utvecklingsledare på Falkenbergs kommuns hållbarhetsavdelning.

Media är välkomna

Media är välkomna att följa med på något av de pass som anordnas måndag den 18 oktober på Falkenbergs gymnasieskola:

Pass 1: kl. 09.00-11.00. I par besöker politikerna klasser i deras klassrum.  Fokus är demokratin i elevernas vardag.

Pass 2: kl. 11.00 –13.00. I/vid matsalen bemannar politikerna ett bord dit eleverna kan komma och diskutera demokrati.

Pass 3: kl. 13.00 – ca 15.15. Samma upplägg som under pass 1.

Ta kontakt med Mikael Gardestrand Bengtsson, se kontaktuppgifter nedan, för att stämma av tid och plats.

Demokratistugan i Halland

Mellan den 15 och 18 oktober är Demokratistugan på plats i Halland för att uppmärksamma att Sveriges demokrati fyller 100 år. Demokratidagen på Falkenbergs gymnasieskola är Falkenbergs kommuns sätt att delta i firandet.

Kontakt

Mikael Gardestrand Bengtsson
Utvecklingsledare, hållbarhetsavdelningen
0721-41 11 63 eller mikael.gardestrand-bengtsson@falkenberg.se



Om Falkenbergs kommun

Vi i Falkenbergs kommun har ett brett och viktigt samhällsuppdrag. Vi utbildar barn och unga i våra förskolor och skolor. Våra medarbetare ger kommunens invånare vård, omsorg och stöd i sina hem eller i våra boenden. Vi planerar för bostäder, vägar och gator, avfallshantering, vatten- och avloppsförsörjning. Vi förvaltar och utvecklar Falkenberg som plats, i enlighet med vår vision "vi växer för en hållbar framtid".


Kontaktpersoner

Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Det här är vår växel, be om att få tala med talespersonen i pressmeddelandet.