2022-08-16 10:18Pressmeddelande

Nu kommer biblioteket i Ullared att vara meröppet

I september blir biblioteket i Ullared meröppet, det innebär att du kan använda biblioteket även när det inte finns personal på plats. – På så sätt blir det enklare för våra besökare att hitta tider för att nyttja biblioteket, säger Janet Wamby, bibliotekschef. I höst blir det även nya öppettider för biblioteken i Slöinge, Ullared och Ätran.

Nyrenoverat och meröppet i Ullared

I början av september öppnar Ullareds bibliotek igen efter att ha varit stängt för renovering under sommaren. Ullaredsborna får tillgång till en uppfräschad bibliotekslokal som också är meröppen. Även lokalbiblioteken i Slöinge, Vessigebro och Ätran är meröppna, vilket innebär att du kan besöka biblioteket och uträtta dina biblioteksärenden, använda lokalen för till exempel ett möte, för att studera eller läsa, alla dagar i veckan klockan 10–22.

Nya öppettider för biblioteken i Slöinge, Ullared och Ätran

Från och med den 5 september ändras tiderna för när personal finns på plats på biblioteken i Slöinge, Ullared och Ätran. Vessigebro bibliotek kommer att ha personal på plats samma tider som nu. Alla biblioteken går att besöka under meröppet alla dagar i veckan klockan 10–22.

Personal är på plats följande tider:

  • Slöinge torsdagar klockan 15–19, fredagar klockan 10–12 och 13–16
  • Ullared tisdagar klockan 15–19, torsdagar klockan 10–12 och 13–16
  • Vessigebro måndagar klockan 15–19, onsdagar klockan 10–12 och 13–16
  • Ätran måndagar klockan 15–19, onsdagar klockan 10–12 och 13–16

Biblioteken i Falkenbergs webbplats finns alltid aktuell information om öppettiderna.

Det här händer på biblioteken i höst

Ny biblioteksbuss

I början av hösten kommer ett nytt mobilt bibliotek. Fordonet är en nytillverkad buss på 12,3 meter, utrustad för att kunna ge invånarna i Falkenbergs kommun dagens biblioteksservice. Böcker förstås, men även digital hjälp, informationssökning, programaktiviteter med mera.

Öppet hus och programverksamhet

Lördagen den 17 september visar vi upp biblioteksverksamheten med Öppet hus på Stadsbiblioteket i Argus. Då ges tillfälle att besöka biblioteksbussarna, titta bakom kulisserna i Stadsbiblioteket och få veta mer om vad biblioteken i Falkenberg erbjuder.

Programverksamheten på Biblioteken i Falkenberg kommer under hösten bland annat att bjuda på demokrativeckor, spelsöndagar, författarbesök, hållbarhetstema och aktiviteter speciellt riktade till barn och unga.

Kontakta gärna

Janet Wamby, bibliotekschef
0721-45 30 38



Om Falkenbergs kommun

Vi i Falkenbergs kommun har ett brett och viktigt samhällsuppdrag. Vi utbildar barn och unga i våra förskolor och skolor. Våra medarbetare ger kommunens invånare vård, omsorg och stöd i sina hem eller i våra boenden. Vi planerar för bostäder, vägar och gator, avfallshantering, vatten- och avloppsförsörjning. Vi förvaltar och utvecklar Falkenberg som plats, i enlighet med vår vision "vi växer för en hållbar framtid".