2023-05-29 15:19Pressmeddelande

Misstänkt matförgiftning på restaurangen vid Falkenbergs gymnasieskola

Elever och pedagoger misstänks ha blivit matförgiftade efter fredagens lunch på Falkenbergs gymnasieskolans restaurang. Vi strävar efter att noggrant undersöka och hantera situationen på bästa sätt samtidigt som vi följer upp det som har hänt.

Falkenbergs kommun blev under söndagen informerade om att ett antal elever och pedagoger som ätit lunch i gymnasieskolans restaurang på fredagen den 26 maj blivit sjuka under lördag eftermiddag/kväll.

Det serverades kycklingsallad med dressing eller marinerade gulbetor med bönor och linser till lunch denna dag.

Serviceförvaltningens Måltid Falkenberg har under måndagen sett över rutiner vid tillredning och hantering av de livsmedel som användes.

Miljö- och hälsoskydd är inkopplade och har tagit prov på de livsmedel som fanns kvar i kylar och frys av fredagens servering.

Orsaken till det inträffade är ännu inte känd. Ingen annan skola eller förskola har drabbats.

Barn- och utbildningsförvaltningen och serviceförvaltningen arbetar tillsammans med att samla in information från barn och pedagoger och följer noga upp det som inträffat.

Kontakta gärna

Agneta Elofsson, verksamhetschef Måltid Falkenberg
agneta.elovsson@falkenberg.seOm Falkenbergs kommun

Vi i Falkenbergs kommun har ett brett och viktigt samhällsuppdrag. Vi utbildar barn och unga i våra förskolor och skolor. Våra medarbetare ger kommunens invånare vård, omsorg och stöd i sina hem eller i våra boenden. Vi planerar för bostäder, vägar och gator, avfallshantering, vatten- och avloppsförsörjning. Vi förvaltar och utvecklar Falkenberg som plats, i enlighet med vår vision "vi växer för en hållbar framtid".


Kontaktpersoner

Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Det här är vår växel, be om att få tala med talespersonen i pressmeddelandet.