2022-08-15 06:15Pressmeddelande

Invigning av Falkenbergs kommuns nya psykiatriboende

Tisdagen den 30 augusti kl. 10-12 välkomnar vi media till invigningen av kommunens nya psykiatriboende i Stafsinge Arvidstorp.

Stafsingevägen är ett boende för personer med psykisk funktionsnedsättning. Boendet består av tio lägenheter och en gemensam del med kök där de boende kan umgås och ha gemensamma aktiviteter. I anslutning till den gemensamma delen ligger också ett personalutrymme.

Varje lägenhet har en egen ingång från gården och kommer bestå av vardagsrum, kök, sovrum och badrum med tvättmaskin och torktumlare.

En av lägenheterna kommer också att vara en så kallad återhämtningsplats dit man kan komma om man behöver stöd och hjälp efter ett insjuknande.

– Ett nytt boende för personer med psykisk funktionsnedsättning har legat i kommunens planering i många år, så det känns väldigt bra att Stafsingevägen nu står klart. Det var en välbehövlig satsning i Falkenberg och det är ett ordentligt lyft för de personer som boendet riktar sig till, säger Kerstin Rosell, socialnämndens ordförande.

Boendet har byggts i samarbete med Fabo och NCC.

Tid och plats
Tid: tisdagen den 30 augsuti, kl. 10.00-12.00
Adress: Stafsingevägen 60-80, 311 39 Falkenberg

Körschema
10.00 – Kerstin Rosell, socialnämndens ordförande, och socialchef Johan Klingborg hälsar välkomna.
10.30 – Kerstin Rosell klipper bandet till det nya boendet.
10.45 – Mingel och möjlighet att titta på lokalerna.

Kontakt, vid frågor om invigningen eller bokning av intervju
Jessica Eliasson, kommunikatör
E-post: jessica.eliasson@falkenberg.se
Mobil: 072-143 44 20


Om Falkenbergs kommun

Vi i Falkenbergs kommun har ett brett och viktigt samhällsuppdrag. Vi utbildar barn och unga i våra förskolor och skolor. Våra medarbetare ger kommunens invånare vård, omsorg och stöd i sina hem eller i våra boenden. Vi planerar för bostäder, vägar och gator, avfallshantering, vatten- och avloppsförsörjning. Vi förvaltar och utvecklar Falkenberg som plats, i enlighet med vår vision "vi växer för en hållbar framtid".


Kontaktpersoner

Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Det här är vår växel, be om att få tala med talespersonen i pressmeddelandet.