2023-09-20 14:49Pressmeddelande

Falkenbergs kommun engagerar sig i Europeiska idrottsveckan för att främja motion och fysisk aktivitet

Person som böjer sig ner och knyter sin träningssko i ett motionsspårHäng med oss under en vecka fylld av aktiviteter med fokus på glädje och rörelse.

Europeiska idrottsveckan, även känd som European Week of Sport, firas runt om i Europa den 23–30 september. Den fokuserar på att främja glädjen i rörelse och idrott, samt dess positiva inverkan på vår hälsa och välbefinnande. Falkenbergs kommun vill självklart vara en del av detta och deltar genom att lyfta olika aktiviteter under veckan som främjar fysisk aktivitet och välmående.

– Vi uppmärksammar Europeiska idrottsveckan för att betona glädjen i, och vikten av motion och hälsa. Genom vårt engagemang vill vi inspirera till ökad fysisk aktivitet och sprida glädje genom rörelse. Vi hoppas att genom att lyfta fram ett urval av möjligheter till rörelse och idrott väcka intresse för fysisk aktivitet hos fler, säger Ulf Järphag, utredare/kvalitetsstrateg.

Det finns många olika sätt att utforska motion, uppleva rörelse och idrott i Falkenberg

Rörelse i form av lek, idrott, motion, går att uppleva på många olika sätt. I Falkenbergs kommun finns en mängd möjligheter för rörelse och idrott. Förutom vårt föreningsliv som året om erbjuder allt från innebandy och tennis till dans och friluftsaktiviteter, finns mängder av tillfällen att vara aktiv på egen hand eller tillsammans med andra. Motionsspår, vandringsleder, lekplatser, utegym, Klitterbadet och kommunens idrottshallar är några exempel på detta.

Vi uppmärksammar idrottsveckan genom att bland annat lyfta följande aktiviteter

Testa Omnigyms utegym från 21 september till 24 oktober vid Kristineslätt, utanför ishallen. Kan Falkenberg slå Örnsköldsvik med 225 000 repetitioner under testperioden? Maskinerna registrerar antal repetitioner. Var med och bidra till att vi toppar listan! Här kan du läsa mer

Temavecka på Klitterbadet från 23 september till 30 september: simkunnighetstest, prova på spinning, gymintro med mera. Klitterbadets webbplats

Fotbollslandskamp – U23 Damer: Sverige möter Italien den 25 september på Falcon Alkoholfri Arena. För biljetter och ytterligare information, klicka här!

Evenemang i samband med fotbollslandskampen Öppen träning U23 Damlandslaget. Kom, titta och få inspiration! Falcon Alkoholfri Arena, 24 september, klockan 11.30–13. 

Invigning av ny gång- och cykelväg mellan Vinberg-Bergagård – 24 september, klockan 11.00–12.00. Vi ses på Falkenbergsvägen 9 i Vinberg, Falkenberg. Parkering finns vid Vinbergs idrottsplats. Läs mer om invigningen

Biblioteken uppmärksammar idrott, lek och rörelse från den 26 till den 30 september  Biblioteken i Falkenbergs webbplats

Fritidsbanken – här kan du låna idrotts- och fritidsprylar gratis! Vi finns på några olika platser under veckan. Läs mer om Fritidsbanken (falkenberg.se)

Föreningsregistret – här hittar du alla kommunens registrerade föreningar, inklusive cirka 100 idrottsföreningar. Här finns kanske något för just dig. Till föreningsregistret

Föreningar som erbjuder öppen aktivitet under veckan - här ser du listan

Idrottens dag,  25–29 september, på skolorna Tullbroskolan, Tångaskolan och Falkenbergs Montessoriskola i samarbete med RF-SISU Halland och lokala idrottsföreningar. 

UngFbg – Se alla aktiviteter som pågår under veckan på Instagram

  • Idrottsaktiviteter i hall, Ullared, 25 september
  • Idrottsaktiviteter i hall Slöinge 26 september
  • Tipspromenad, Stenfalken, 26 september
  • Padel, 26 september klockan 13-15
  • Gokart, 26 september
  • Välkommen till invigning av nya konstgräsplanen på Sloalyckan, 28 september klockan 15–18
  • Frisbeegolf, Tullbro/Skogstorp, 29 september

FritidLSS 

  • Tipspromenad, 24 september klockan 11
  • Innebandy idrottshall, 29 september klockan16-17.30
  • LSS unga frisbee, 26 september klockan 12-16

Aktiviteter och fritid för personer inom LSS

Gratis träning och lek

Det finns gott om möjligheter till kostnadsfri träning och lek dygnet runt i Falkenbergs kommun. Läs mer här om alla aktiviteter som finns att göra i kommunen.

Läs mer om Europeiska idrottsveckan på kommunens webbplats: Europeiska idrottsveckan (falkenberg.se)

 

Kontakta gärna

Ulf Järphag, utredare/kvalitetsstrateg
ulf.jarphag@falkenberg.seOm Falkenbergs kommun

Vi i Falkenbergs kommun har ett brett och viktigt samhällsuppdrag. Vi utbildar barn och unga i våra förskolor och skolor. Våra medarbetare ger kommunens invånare vård, omsorg och stöd i sina hem eller i våra boenden. Vi planerar för bostäder, vägar och gator, avfallshantering, vatten- och avloppsförsörjning. Vi förvaltar och utvecklar Falkenberg som plats, i enlighet med vår vision "vi växer för en hållbar framtid".


Kontaktpersoner

Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Det här är vår växel, be om att få tala med talespersonen i pressmeddelandet.