2021-03-29 05:55Pressmeddelande

Falkenbergs kommun bygger ny lekplats med havstema vid Rörbecksplatsen

Havet rullar in till centrum i form av en lekplats. Falkenbergs kommun bygger en ny permanent lekplats med havstema vid Rörbecksplatsen och sätter även upp ny belysning där.

Arbetet med lekplatsen startar i början av april. När lekplatsen är klar kommer den att ha studsmatta, isberg och en gungande båt. Underlaget blir gummiasfalt och det blir fler sittplatser. Det blir även en utökning av belysning vid stenstolarna på Rörbeckplatsen.
– Vi räknar med att vara klara i slutet av maj, säger Anna Baeck, projektledare vid Falkenbergs kommun.

Viktigt inslag för centrumkärnan
Utöver att vara en plats för lek så fyller lekplatsen också ett annat syfte.
– Det här är ett sätt att göra stadskärnan mer levande och indirekt öka känslan av trygghet, säger Darcie Smith, centrumutvecklare vid Falkenbergs kommun.

Lekplatsprojektet är framtaget av Falkenbergs kommun tillsammans med centrumgruppen, som består av representanter från aktörer som finns i centrum.

Mobil lekplats rullade till stranden
Det har tidigare funnits en mobil lekplats på platsen. Den flyttades till Netas berg vid Skrea strand när den permanenta glasskiosken byggdes på Rörbecksplatsen.

Kontaktpersoner:
Anna Baeck, Projektledare, Kultur- fritids- och teknikförvaltningen, Falkenbergs kommun. Tele: 0346 - 88 68 81, E-post: anna.baeck@falkenberg.se

Darcie Smith, Centrumutvecklare på näringslivsavdelningen vid Falkenbergs kommun. Tele: 0766-95 60 97, E-post: darcie.smith@falkenberg.se

 



Om Falkenbergs kommun

Vi i Falkenbergs kommun har ett brett och viktigt samhällsuppdrag. Vi utbildar barn och unga i våra förskolor och skolor. Våra medarbetare ger kommunens invånare vård, omsorg och stöd i sina hem eller i våra boenden. Vi planerar för bostäder, vägar och gator, avfallshantering, vatten- och avloppsförsörjning. Vi förvaltar och utvecklar Falkenberg som plats, i enlighet med vår vision "vi växer för en hållbar framtid".


Kontaktpersoner

Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Det här är vår växel, be om att få tala med talespersonen i pressmeddelandet.