2021-05-05 09:55Pressmeddelande

Begränsad studentavslutning väntar Falkenbergs gymnasiestudenter

Falkenbergs gymnasieskola och Drottning Blankas Gymnasieskola har beslutat att en traditionell studentavslutning som samlar familj, släkt och vänner inte kommer att arrangeras i år. Istället väntar en klassvis studentavslutning med ett begränsat mottagande av avgångseleverna utanför skolorna. 

- Tyvärr kommer en traditionell studentavslutning inte att kunna genomföras i år heller. Det är givetvis väldigt tråkigt för avgångseleverna och alla andra som sett fram emot att få fira dem tillsammans utanför skolorna, säger Maria Nebel, verksamhetschef för frivilliga skolformer på barn- och utbildningsförvaltningen. 

Årets studentavslutning kommer att arrangeras klassvis. Varje klass samlas för betygsutdelning och ges möjlighet att ta farväl av varandra och avsluta läsåret. Därefter lämnar avgångseleverna skolorna. Ett begränsat mottagande av eleverna utanför skolornas lokaler kommer att arrangeras där två närstående per avgångselev får möta upp. 

- Vi kommer att ge avgångselever en fin och förtjänt avslutning klassvis. Ett begränsat mottagande av eleverna kommer att arrangeras där två närstående per student kan möta upp, säger Marie Andersson, Rektor Drottning Blankas Gymnasieskola Falkenberg. 

Kortegen är inställd

Den kortege som vanligtvis följer studenternas utspring kommer inte heller att kunna genomföras. Transportstyrelsen har förlängt det tillfälliga förbudet mot studentflak, karnevalståg och motsvarande till och med 30 juni 2021.

 

Kontakt

Maria Nebel, verksamhetschef för frivilliga skolformer på barn- och utbildningsförvaltningen, Falkenbergs kommun
0346-88 62 96
maria.nebel@falkenberg.se 

Marie Andersson, Rektor Drottning Blankas Gymnasieskola Falkenberg
072-201 22 50
marie.andersson@dbgy.se

 



Om Falkenbergs kommun

Vi i Falkenbergs kommun har ett brett och viktigt samhällsuppdrag. Vi utbildar barn och unga i våra förskolor och skolor. Våra medarbetare ger kommunens invånare vård, omsorg och stöd i sina hem eller i våra boenden. Vi planerar för bostäder, vägar och gator, avfallshantering, vatten- och avloppsförsörjning. Vi förvaltar och utvecklar Falkenberg som plats, i enlighet med vår vision "vi växer för en hållbar framtid".


Kontaktpersoner

Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Det här är vår växel, be om att få tala med talespersonen i pressmeddelandet.