2021-02-16 14:37Pressmeddelande

Årskurs 4–6 på Skogstorpsskolan i Falkenberg övergår tillfälligt till fjärr- och distansundervisning

Årskurs 4–6 på Skogstorpsskolan övergår till fjärr- och distansundervisning på grund av hög frånvaro bland den undervisande personalen. Beslutet gäller från och med onsdagen den 17 februari till och med fredagen den 19 februari. Skola och fritidshem kommer att hålla öppet för elever vars vårdnadshavare deltar i samhällsviktig verksamhet samt elever med särskilda behov.

Tisdagen den 16 februari beslutade barn- och utbildningsnämnden att årskurs 4–6 på Skogstorpsskolan övergår till fjärr- och distansundervisning. Beslutet är fattat på grund av hög frånvaro bland den undervisande personalen i skolan och på fritidshemmet där det finns konstaterade fall av covid-19.

Beslutet gäller från och med onsdagen den 17 februari till och med fredagen den 19 februari.

- Skolan har sett över möjligheten att flytta personal från andra delar av verksamheten men inte kunnat hitta en lösning. Därför övergår skolan nu till att fjärr- och distansundervisa elever i årskurs 4–6 resterande vecka. Därefter väntar sportlovet, säger Dan Randelid, Verksamhetschef grundskola i Falkenbergs kommun.

Under perioden kommer skola och fritidshem att hålla öppet för elever vars vårdnadshavare deltar i samhällsviktig verksamhet samt elever med särskilda behov.

- Information till berörda elever och vårdnadshavare lämnas av skolan under tisdagen. Vi hoppas och tror att vi kan återgå till ordinarie undervisning efter sportlovet, säger Dan.

Kontaktperson:
Dan Randelid, Verksamhetschef grundskola och vuxenutbildning Falkenberg kommun 072-551 81 11
dan.randelid@falkenberg.se

 



Om Falkenbergs kommun

Vi i Falkenbergs kommun har ett brett och viktigt samhällsuppdrag. Vi utbildar barn och unga i våra förskolor och skolor. Våra medarbetare ger kommunens invånare vård, omsorg och stöd i sina hem eller i våra boenden. Vi planerar för bostäder, vägar och gator, avfallshantering, vatten- och avloppsförsörjning. Vi förvaltar och utvecklar Falkenberg som plats, i enlighet med vår vision "vi växer för en hållbar framtid".