2020-09-14 08:22Nyheter

Nyhetsbrev februari 2020

 

 


Nyhetsbrev - Februari 2020

ABC-saldo vår nya funktion

 

Med den nya funktionen kan du prioritera eller begränsa saldo mot tre olika grupper, A, B och C. Du kan tilldela kunder eller säljkanaler en grupp där grupp A har högst prioritet och alltid tillgång till allt disponibelt saldo. För grupp B och grupp C kan du reducera det tillgängliga saldot med ett statiskt antal som då begränsar deras möjlighet att reservera saldot av produkten på lagret.

Funktionen kan du själv aktivera i systemet och börja använda redan idag. Läs mer om funktionen i våra releasenotes.

 


Flattered väljer Extend för att ligga i framkant 

 

Flattered är ett snabbt växande skohandelsföretag. Med den starka tillväxten kom ett behov att effektivisera och digitalisera processerna för att kunna växa ytterligare. Genom samarbete med Extend lägger Flattered grunden för att kunna utöka verksamheten och växa in på nya marknader. Läs mer i pressmeddelandet.


Extend strategisk leverantör till danska vinimportören HJ Hansen


HJ Hansen är en av de ledande vinimportörerna i Danmark. Genom Extend som strategisk partner kan de bland annat få full kontroll över både egna och kundägda lager. Butikernas system är direktuppkopplade och personalen kan direkt se om varan finns i lager och när nästa leverans är planerat. All information hanteras av Extend och finns tillgängligt i kassasystemet. Läs mer i pressmeddelandet.


Välkommen Another Snus Factory

Vi är stolta att kunna presentera svenska företaget Another Snus Factory som ny kund. Med Extends hjälp ska de underlätta sin order- och lagerhantering.

Vi hjälper ny kund ansluta till Fodi 

Fodis strategi är att vara lokala och samarbeta med producenter på orten. I ett steg i den riktningen har de nu förvärvat Gården Direkt som levererar närproducerade produkter till restauranger och butiker. Extend har sedan tidigare ett etablerat samarbete med Fodi och hjälper nu även Gården Direkt att ansluta till sin nya ägare.


Vad innebär Order management?

 

På svenska kallar vi det orderhantering. När man driver företag är det många bollar som ska hållas i luften och det kan vara svårt att få en helhetskontroll över var alla ordrar befinner sig i processen. Genom att samla all information på samma ställe skapar man möjlighet att ha totalkontroll över företagets processer, från order till slutfakturering.

Via Extend kan man samla information om inköp, leveranstörer, artiklar, kunder, ordrar och transporter vilket ger möjlighet att ha kontroll i alla kanaler.

Läs mer om Order management.


Nu börjar det närma sig sportlovstider och då är det extra bra att ha ett system som kan nås från både toppstugan i backen och framför brasan i stugan.

Extend är lika tillgängligt överallt!

Vi önskar alla våra kunder ett härligt sportlov!

/ Teamet på Extend


Om Extend Commerce

Extend är ett nav för alla dina ordrar, som kommer från olika kanaler som webbbutiker, e-post eller elektroniskt överförda. Extend gör det enkelt för dig att få kontroll över alla dina ordrar, på ett ställe. Extend effektiviserar & hanterar affärskritisk processer för ekonomi, lager, och orderinformation mot multipla partners, kanaler & marknader. Extend ger kontroll och realtids information samt inbyggd logik och intelligens för affärsprocessen.