2019-06-20 14:00Press releases

Etraveli Group förvärvar TripStack och Flight Network, stärker sin globala position som techbolag med fokus på flyg

Etraveli Group, med ursprung i Sverige, tillkännagav idag att de har förvärvat det kanadensiska flygtechbolaget TripStack och onlineresebyrån Flight Network. De stärker därmed sin position som ett av de mest framgångsrika teknikbolagen med fokus på flyg.

Etraveli Group, som förvärvades av CVC Capital Partners för strax över 500 miljoner euro år 2017 och därefter förvärvade e-Travel, en onlineresebyrå (OTA) baserad i Aten, Grekland, är en ledande och snabbväxande europeisk OTA med en ökande global närvaro. Med förvärven breddar koncernen sina integrationslösningar för flyg och blir ett globalt företag med försäljning och verksamhet över hela världen.

Etraveli Group har haft mycket stark organisk tillväxt (> 30 % CAGR) sedan 2014. Genom flygexpertis, skräddarsydda tekniska lösningar och effektiva affärslösningar har de successivt ökat i storlek och nu etablerat sig som en av de största onlineresebyråerna globalt med ett totalt transaktionsvärde på drygt 4 miljarder euro.

Etraveli Group arbetar med en mängd varumärken på mer än 50 marknader globalt. Speciellt starka är de i Norden, Storbritannien, Frankrike och Tyskland, men de har också en betydande närvaro i södra Europa, Australien och på specifika marknader i Asien och i Mellanöstern. Med dagens förvärv tar koncernen nu en stark position även i Nordamerika.

Mathias Hedlund, VD för Etraveli Group, kommenterar affären:

"Genom denna affär kommer Etraveli Group att kraftigt öka flygbolagens integrationsmöjligheter genom TripStack och därmed även kunna erbjuda bättre flygkombinationer och smidigare resplaner. Med TripStacks teknik kommer vi inte bara att stärka våra egna varumärken utan också öppna upp för att erbjuda våra lösningar på andra marknadsplatser och till reseföretag som vill ha ett konkurrenskraftigt flyginnehåll. Från att ha varit en framgångsrik flygcentrerad OTA med ledande tekniska möjligheter är vi nu fast beslutna att även ha världens bästa flyginnehåll på våra och våra partners webbplatser. Vi skall vara det självklara valet för alla flygleverantörer som vill ha ett konkurrenskraftigt flyginnehåll till attraktiva priser att sälja till sina kunder".

"Affären kommer också att stärka vår ställning i Nordamerika, en marknad där våra erbjudanden och färdigheter nyligen tagit marknadsandelar. Tillsammans med Flight Networks kunskap och kapacitet tror vi att vi snabbt kan stärka vår närvaro på denna marknad”, tillägger han.

VD och grundaren av både Flight Network och TripStack, Naman Budhdeo, säger: "Det här är ett utmärkt tillfälle att utveckla den verksamhet vi har byggt upp med bas i Toronto för att kunna leverera på vår globala ambition. Vi förstod tidigt den växande betydelsen av flygintegrationsförmåga och vi ser nu fram emot att få ut vår produkt till en bredare publik. VI har följt Etraveli Groups framgångar länge och väntar nu spänt på att få vara med och bidra till företagets framgångar".

Idag tillkännagav Etraveli Group även anställningen av Pia Vemmelund, tidigare VD för Kayak EMEA och Momondo. Hon ansluter till företaget för att leda TripStack tillsammans med medgrundaren Naman Budhdeo. "Vi har en lång och givande affärsrelation med Pia och är glada över att nu kunna dra nytta av hennes kompetens och expertis inom koncernen", säger Mathias Hedlund, VD för Etraveli Group.

För mer information, se etraveligroup.com och flightnetwork.com

Kontakt:

Claes Tellman
Communications Director Etraveli Group
claes.tellman@etraveligroup.com
+46 (0) 703 99 62 81

Naman Budhdeo
CEO TripStack
naman.budhdeo@flightnetwork.com
+1 416 727 2098


About Etraveli Group

Founded in the year 2000, Etraveli Group was one of the first companies to offer online booking of flight tickets. In those days, we sent them out by regular mail. Today that would be very difficult as we now have almost 12 million customers per year. We are the leading online travel agency in the Nordic countries, the fastest growing in Europe and our presence across the web spans 50 countries. We constantly find new solutions to bring travelers together, and make the world smaller.