2021-10-12 09:33Pressmeddelande

Skapa din vision med den nya serien Hitachi Zaxis-7 hjulgrävare

null

Hitachis nya Zaxis-7 hjulgrävare har en rad fördelaktiga funktioner. Dessa har designats för att hjälpa ägare och förare att kontrollera allt från lönsamhet och komfort till säkerhet och drifttid. Mångsidiga modellerna ZX150W-7, ZX155W-7 och ZX180W-7, samt två nya short-tail swing-modeller – ZX135W-7 och ZX175W-7 – omfattas också av Hitachis generösa eftermarknadstjänster.

Öka vinsten
Som ägare kan du räkna med att öka din vinst, inte minst tack vare den minskade bränsleförbrukningen och effektiva användningen av de nya hjulgrävarna på en mängd olika områden. Det industriledande HIOS V-hydraulsystem ökar hastigheten på aggregatet och ger upp till 7 % lägre bränsleförbrukning än tidigare modeller.

Den minsta modellen i serien, ZX135W-7, är delvis baserad på den större ZX155W-7 och utrustad med samma sorts motor. Den har en kompakt 360-graders svängradie (1,740 mm bakåt och 1,750 mm fram) för trånga utrymmen. Den nyligen framtagna ZX175W-7 har också exceptionell grävkraft och lyftkapacitet, allt för en förbättrad produktivitet.

Tack vare den stora mångsidigheten hos Zaxis-7 grävmaskiner kan du öka dina vinster ytterligare genom att arbeta med ett flertal typer av projekt. Som tillval är maskinen förberedd för släpvagn vilket underlättar vid transport av tillbehör och redskap. För optimal produktivitet och minskad bränsleförbrukning kan därtill de nya modellerna också finjusteras via monitorn så att de passar förarens önskemål och de krav arbetsplatsen ställer.

Förbättra förarkomforten
Den omdesignade Zaxis-7-hytten är den perfekta arbetsmiljön för föraren. Den är utomordentligt rymlig och erbjuder det bästa vad gäller komfort och kvalitet, inte minst med låga bullernivåer och mindre vibration än föregående generations hytter.

Förarstolen och spakkonsolerna har en synkroniserad rörelse, utformad så att föraren ska vara mindre trött vid slutet av arbetsdagen. Med hjälp av den nya, ergonomiska designen på kontrollpanelen och brytare blir manövreringen enkel. Dessutom ges bekväm åtkomst till kontroller och funktioner som farthållare, automatisk växling och tillvalet bomdämpning som dämpar aggregatets rörelser vid transportkörning.

Ytterligare funktioner har integrerats i den lättöverskådliga monitorn och styrspakarna. Dessutom finns en till spännande nyhet i denna toppmoderna förarhytt: den automatisk grävbromsen som bidrar till att arbetsdagen blir mer okomplicerad och trivsam.

Utöka säkerheten
Hytten erbjuder en överlägsen sikt över arbetsplatsen i syfte att skydda förare och maskin från potentiella risker. Tack vare Aerial Angle kamerasystem förbättras sikten med ett exceptionellt 270-graders fågelperspektiv och föraren kan välja mellan sex bildalternativ för att se den närmaste omgivningen. Synfältet genom hyttens framruta förbättras också genom den nya smalare rattstången med större tiltvinkel och en ny, mindre ratt.

För att föraren ska kunna arbeta på ett tryggare och mer produktivt sätt, även under besvärliga omständigheter, är Zaxis-7 hjulgrävare utrustade med nya funktioner som LED-arbetsbelysning, större speglar samt parallellförd vindrutetorkare med större svepyta. För ytterligare säkerhet har maskinerna numera hydrauliskt svänglås vid körning på allmänna vägar.

Öka drifttiden
Zaxis-7 hjulgrävare har byggts för att hålla. De nya modellerna har testats ytterst noggrant på särskilda anläggningar i Japan för att säkra att de levererar ett pålitligt resultat och långa drifttider.

Varje detalj är av högsta kvalitet: ta bara undervagnen i ett stycke med större framaxelpendling, bättre kontroll över stödbenshydrauliken och originalstänkskärmar i plåt som skyddar den överdelen från smuts. För att ytterligare maximera drifttiden har funktioner för lättskött underhåll och rengöring prioriterats.

Tillämpa maskinkommunikation
Hitachis kostnadsfria fjärrövervakningssystem ger dig som ägare möjlighet till total översikt över såväl fordonspark som arbetsbelastning med tillgång till viktiga data via Owner´s site och ConSite. Båda systemen skickar dagligen driftdata via GPRS eller satellit från grävmaskinen till Global e-Service. ConSite sammanfattar informationen i ett e-brev som utkommer en gång per månad och ConSite Pocket-appen visar varningar i realtid i händelse av att problem skulle uppstå.

En unik innovation övervakar kontinuerligt motorns och hydrauloljans kvalitet, dygnet runt. Data överförs dagligen via två oljesensorer till Global e-Service. Dessa upptäcker om oljans kvalitet har sjunkit på grund av förorening eller låg viskositet. Detta minskar underhåll och antalet oplanerade driftsstopp, och du som ägare kan känna dig lugn tack vare schemalagd service och ett högre återförsäljningsvärde.

Skapa din vision
När du tar emot leveransen av en ny Hitachi hjulgrävare blir du medlem av den senaste generationen av en global familj, säger Wilbert Blom, produktchef Grävmaskiner, på Hitachi Construction Machinery NV (Europa). –De nya ZX135W-7, ZX150W-7, ZX155W-7, ZX175W-7 och ZX180W-7 införlivar avancerad teknik och banbrytande kunskap, grundad på Hitachis 50-åriga arv inom design av hydrauliska grävmaskiner. Vilken vision våra kunder än vill skapa så har vi produkterna, medarbetarna, lösningarna och tjänsterna de behöver för att förverkliga den – och för att ge dem makt att ta kontroll över sin värld, fortsätter han.


Om Delvator AB

Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Vi säljer Hitachis bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner. Omsorgen om maskinägarnas totalekonomi finns uttryckligen inskriven i vår affärsidé. Tillsammans med Hitachis världsledande höga kvalitet är detta uttryck för målet att öka lönsamheten för dem som äger Delvatorsålda Hitachi. Delvator AB har huvudkontor i Eslöv, filialer i Härnösand och Stockholm samt ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag över hela Sverige.


Kontaktpersoner

Sussie Sörensson
Marknadsansvarig
Sussie Sörensson
Marknadsansvarig, Delvator AB
Jonas Coltén
VD
Jonas Coltén
VD Delvator AB