2016-01-25 08:31Pressmeddelande

Premiärvisning av nya Hitachi Serie 6 sker i Örebro

null

När Hitachis nya grävmaskiner i Serie 6 premiärvisas i Sverige sker det hos Delvator AB:s partner i Örebro, Berggrens Maskinservice AB.

Delvator AB i Eslöv är Hitachis generalagent i Sverige och Berggrens Maskinservice en av servicegivarna i Hitachis heltäckande servicenät i landet.

Premiärvisningen sker i samband med Örebros stora evenemang Hindersmässan onsdag till lördag 27-29 januari och därmed kan man räkna med att många intresserade kommer för att titta på maskinen.

Grävaren som visas är en ZX300LC-6, det vill säga en 32 tons grävare som ersätter Hitachis förra modell på 30 ton. Modellserien Serie 6 lever upp till de senaste och strängaste miljökraven inom EU.

Men den tekniska utvecklingen av modellserien stannar inte vid miljö. Modellen som visas är tyngre och starkare än sin föregångare. Maskinen har sexcylindrig motor och ett hydraulsystem som ger extra kraft, till lägre bränsleförbrukning.

Under visningen hos Berggrens finns representanter för Berggrens och Delvator på plats för att informera om maskinens tekniska nyheter och miljöprestanda.

– En redan väl fungerande maskinmodell har nu blivit ännu ett strå vassare. Utvecklingen av Serie 6 representerar ytterligare ett utvecklingssteg i arbetet med att göra Hitachis maskiner effektivare och miljövänligare, säger Delvators vd Jonas Jaenecke inför visningen.

Med Serie 6 kan maskinägarna glädja sig åt bland annat dessa nyheter:

 • Effektivare hydraulsystem. En av Hitachis stora fördelar är hydrauliken. Det unika TRIAS-systemet är nu uppgraderat till TRIAS II och arbetar med tre hydraulpumpar. I Serie 6 har systemet fått en smartare pumpstyrning för att minska onödiga oljeflöden. Resultatet är att hydrauloljeflödet arbetar effektivare vilket gör att bränsleförbrukningen minskas med upp till tio procent i normalläget ECO-mode.
 • Dieselpartikelfiltret är borta. Dieselpartikelfiltret i Serie 6 är ersatt med ett så kallad SCR-system som renar avgaserna med hjälp av AdBlue. Man kan räkna med att köra 2-3 dieseltankar per AdBlue-fyllning och fördelen är att med detta system för avgasrening slipper man partikelfilter och dess bytesintervaller. SCR-tekniken innebär att motorstyrningen kan ändras till mer effektiv förbränning, vilket kan ge både lägre dieselförbrukning och ökad effekt.
 • Utvecklad display. Displayen i hytten är utvecklad och har indikator för AdBlue, hydrauloljetemperatur och motorvarvtal. Föraren kan lättare välja redskapsläge med utökat antal redskap, som till exempel tiltrotator och släntskopa.
 • Stärkt undervagn och bandstyrning. För modellerna ZX250-6 (27 ton) och större kommer tre urspårningsskydd per band att vara standard. Vidare är godstjockleken för larvmotorernas skyddsplåtar fördubblad och även tjockleken på bandplattorna har ökats för att minska risken för skador.
 • Säkrare underhåll. Serie 6-maskinerna har skyddsräcke runt den övre plattformen som gör det säkrare att vistas uppe på maskinen. Det är också lätt att öppna hela motorhuven så att inspektion och underhåll förenklas.
 • Nytt bränslefilter. En ny typ av filter innebär enklare och renare byten. Bränslesystemet innehåller även en termostat för uppvärmning av dieselns vid kall väderlek, vilket minskar risken för stillestånd.
 • Trippelbom. De tre första bandgrävarna som levereras med Serie 6-teknik är ZX250-6, ZX300-6 och ZX350-6. Alla tre finns i både LC och LCN-version och tack vare TRIAS II-systemet är de utrustade med en extra outnyttjad hydraulfunktion, som kan nyttjas som ett ytterligare redskapsflöde, eller för styrning av trippelbom.
 • ZX250LC-6

  ARBETSVIKT: 28.100 kg

  MOTOREFFEKT: 140 kW (190 hk)

  RÄCKVIDD: 10.290 mm

  GRÄVDJUP: 6.960 mm

  SKOPSTORLEK: 1.500 liter

  ZX300LC-6

  ARBETSVIKT: 32.300 kg

  MOTOREFFEKT: 197 kW (268 hk)

  RÄCKVIDD: 10.710 mm

  GRÄVDJUP: 7.220 mm

  SKOPSTORLEK: 1.700 liter

  ZX350LC-6

  ARBETSVIKT: 32.300 kg

  MOTOREFFEKT: 210 kW (286 hk)

  RÄCKVIDD: 11.220 mm

  GRÄVDJUP: 6.900 mm

  SKOPSTORLEK: 2.000 liter

  FAKTA:

 • För mer information om visningen hos Berggrens Maskinservice AB i Örebro:  
 • Anders Ericsson, vd Berggrens Maskinservice AB, tel: 070-642 63 83
 • Jonas Jaenecke, vd Delvator AB, tel: 0413-692 01

 • Om Delvator AB

  Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Vi säljer Hitachis bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner. Omsorgen om maskinägarnas totalekonomi finns uttryckligen inskriven i vår affärsidé. Tillsammans med Hitachis världsledande höga kvalitet är detta uttryck för målet att öka lönsamheten för dem som äger Delvatorsålda Hitachi. Delvator AB har huvudkontor i Eslöv, filialer i Härnösand och Stockholm samt ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag över hela Sverige.


  Kontaktpersoner

  Sussie Sörensson
  Marknadsansvarig
  Sussie Sörensson
  Marknadsansvarig, Delvator AB
  Jonas Coltén
  VD
  Jonas Coltén
  VD Delvator AB