2022-11-25 14:28Pressmeddelande

Peter på Delvator sätter kunden främst!

Bild på Peter Erlandsson och Jonas Coltén på DelvatorJonas Coltén välkomnar Peter Erlandsson till Delvator

 

Att ta över efter Claes Gustafsson som har sålt Hitachimaskiner i regionen i 18 år innebär ett par stora skor att fylla, det är Peter väl medveten om. Men faktum är att få säljare passar bättre för utmaningen. Själv stormtrivs han efter några veckor på jobbet.  
– Det känns fantastiskt kul och spännande! Samtidigt är jag van vid branschen och regionen efter att ha varit säljare på Sitech i tio år. I den rollen jobbade jag mot just entreprenad- och anläggningsbranschenen, i många fall mot samma kunder som jag har på Delvator nu. Den stora skillnaden är att jag nu säljer grävmaskiner i stället för utrustning till grävmaskiner.

De flesta som känner Peter i branschen är vana vid att kalla honom för Peter Fermell. Att han passar på att byta tillbaka till sitt gamla efternamn, Erlandsson, samtidigt som han börjar på Delvator är visserligen en slump …
– …men en bra tajming med tanke på de nya visitkorten, skrattar han.

Att vara säljare är roligare och enklare om produkten man säljer är bra – och där känner Peter att han har dragit en vinstlott.
– Innan jag började som säljare drev jag ett litet anläggningsföretag där vi hyrde in maskiner. Hitachis maskiner höll alltid hög kvalitet. Många av mina kunder från Sitech körde också Hitachi och de var väldigt nöjda. Flera gånger har jag fått höra att ”maskinerna bara går och går”. Dessutom har Landvetter Motor & Maskin alltid haft ett väldigt gott rykte som Delvatorauktoriserad servicelämnare. Det är extremt viktigt med tanke på att eftermarknaden är a och o i branschen.

Som säljare har Peter utmärkt sig för sitt intresse för branschen. Han drivs av mötet med kunderna och har gjort sig känd för att sätta dem i fokus.
– Det ligger alltid i mitt intresse att kundernas önskemål uppfylls. Jag ger mig inte innan jag har nått kundens mål, avslutar han.

–Peter är en erfaren säljare som brinner för kundrelationer. Hans stora kunskap om och erfarenhet från branschen kommer ytterligare att fördjupa relationerna med våra kunder i Västra Götaland. Vi är väldigt glada att ha Peter som en del av teamet, säger Jonas Coltén, VD på Delvator.


Om Delvator AB

Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Vi säljer Hitachis bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner. Omsorgen om maskinägarnas totalekonomi finns uttryckligen inskriven i vår affärsidé. Tillsammans med Hitachis världsledande höga kvalitet är detta uttryck för målet att öka lönsamheten för dem som äger Delvatorsålda Hitachi. Delvator AB har huvudkontor i Eslöv, filialer i Härnösand och Stockholm samt ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag över hela Sverige.


Kontaktpersoner

Jonas Coltén
VD
Jonas Coltén
VD Delvator AB