2017-04-19 09:00Pressmeddelande

Nya Hitachi ZW370-6 35 tons hjullastare som utmanar

null

Nu har den senaste modellen av Hitachis 35-tons hjullastare ZW370-6 kommit till Sverige. Den visas upp för provkörning på flera platser och den 10 maj arrangeras pressträff och provkörning i Björkdalsgruvan utanför Skellefteå.

Lanseringen av nya ZW370-6 innebär att Sverige är första land i Europa där Hitachi släpper sin senaste och näst största hjullastare.

– Hitachis hjullastare har sålts i Sverige sedan 2010. Så här långt har vi varit måttfulla i marknadsföringen och framförallt sålt medelstora och mindre modeller. Men nu är tiden mogen att spetsa marknadsföringen för hela modellutbudet och på allvar plocka marknadsandelar på hjullastarmarknaden, säger Lotta Lundquist som är vd för Delvator AB, Hitachis generalagent i Sverige.

Hon kan tryggt luta sig mot det faktum att de svenska entreprenörer som hittills satsat på hjullastare från Hitachi varit nöjda med maskinernas prestanda, driftssäkerhet och totalekonomi.

– De som var med tidigt har kommit tillbaka när det är dags för nyinvestering. Det är en bra värdemätare. Samtidigt har den tekniska utvecklingen fortsatt, och för svensk del har vi etablerat bra rutiner vad gäller utrustningar och utförande som passar svenska maskinentreprenörer.

– Nu när Hitachi lanserat fler och fler modeller med Serie 6-teknologi som lever upp till EU:s miljökrav enligt Steg IV, så ligger allt på rätt plats för att höja rösten. Vi kan med stolthet och självförtroende berätta vilka fantastiskt bra hjullastare vi erbjuder, säger hon.

Samtidigt är Lotta Lundquist realistisk. Det är starka traditioner som gör att svenska entreprenörer fäst sig vid etablerade märken. Hon säger:

– Man ska vara ödmjuk inför detta. Men det räcker att vi blickar mot Norge, för att se Hitachis starka ställning där. Potentialen är stor för att vi ska lyckas öka vår försäljning i Sverige. Det är en utmaning som vi självklart vill ta oss an.

Den modell som vårens visningar fokuserar på är 35-tonnaren ZW370-6.

Från HCME, det vill säga Hitachis europeiska bolag Hitachi Construction Machinery Europe, trycker man på modellens starka egenskaper som hög effektivitet i kombination med låg bränsleförbrukning.

Maskinen har en ny sexcylindrig motor från Isuzu som klarar miljökraven utan partikelfilter. Vidareutvecklad transmission ökar bränsleeffektiviteten under transport.

Runtomsikten har förbättrats tack vare ny utformning av karossen i kombination med backkamera och en förarhytt som erbjuder ett marknadsledande siktfält genom stora glasytor.

Även förarmiljön har förbättrats. Förarhyttens och motorrummets utformning innebär lägre buller, spakstyrning förenklar körningen och behovet av lyfthöjd kan tillgodoses genom två olika val av lyftarmar. Maskinen levereras antingen med traditionella eller med höglyftande lyftarmar.

HCME:s egen specialist på hjullastare, Vasilis Drougkas, summerar modellens goda egenskaper så här:

– Runtomsikten och låg ljudnivå bidrar till att Hitachis hjullastare sticker ut i jämförelse med konkurrenterna. Det ger en bekväm arbetsmiljö för föraren och en mycket tillförlitlig och effektiv drift för ägaren. ZW370-6 är en stark utmanare för berg- och masshantering samt gruvmiljöer.

Till det kommer att Delvator tillsammans med HCME arbetat fram ett sortiment av tillval och tillbehör som motsvarar de behov som svenska entreprenörer har på hjullastare. Därför har ZW370-6 som levereras av Delvator ytterligare nyheter, som bland annat handlar om förarmiljön.

BILDER:

ZW370-6_1

ZW370-6_2

ZW370-6_3

Lotta_lundquist_8330.jpg

Lotta_lundquist_8340.jpg

FAKTA HITACHI ZW370-6:

Maskinvikt: ca 35.000 kg, beroende på utrustning

Motor: Isuzu 6WG1, 6-cylindrig, 15,7 liter slagvolym

Motoreffekt: 290 kW (394 hk)

Maximalt vridmoment: 1940 Nm vid 1350 rpm

Skopstorlek: 5-7 kbm

FAKTA DELVATOR AB:

 • Delvator säljer Hitachi hjullastare i viktklasser från 5 till 50 ton.
 • Delvator AB har kontor, verkstad och
lager i Eslöv och Härnösand. I Eslöv finns utställningshall och runt om i Sverige
finns säljkontor och serviceverkstäder i ett rikstäckande nät.

 • Läs mer på www.delvator.se
 • Facebook: Följ Delvator AB.
 • För mer information om ZW370-6-6, kontakta någon av Delvators säljare, se www.delvator.se 
 • För information om Delvator AB och Hitachi i Sverige, kontakta Delvators vd Lotta Lundquist, tel 0413-692 01. 

 • Om Delvator AB

  Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Vi säljer Hitachis bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner. Omsorgen om maskinägarnas totalekonomi finns uttryckligen inskriven i vår affärsidé. Tillsammans med Hitachis världsledande höga kvalitet är detta uttryck för målet att öka lönsamheten för dem som äger Delvatorsålda Hitachi. Delvator AB har huvudkontor i Eslöv, filialer i Härnösand och Stockholm samt ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag över hela Sverige.


  Kontaktpersoner

  Sussie Sörensson
  Marknadsansvarig
  Sussie Sörensson
  Marknadsansvarig, Delvator AB
  Jonas Coltén
  VD
  Jonas Coltén
  VD Delvator AB