2019-11-13 20:23Pressmeddelande

Född in i maskinernas värld

null

Ett reportage från Delvators kundtidning Grävlingen, nr 2, 2019

Född in i maskinernas värld – Nu driver Dennis eget.

För Dennis Vollenweider har det handlat om maskiner hela livet. Idag har han eget företag med tre anställda.

Dennis Vollenweider växte upp på föräldrarnas lantbruk, omgiven av jordbruksmaskiner. Så när det blev dags för gymnasiet var valet enkelt. Han började på fordons- och anläggningsprogrammet.

Och när han för tio år sedan gick ut gymnasiet, beslöt han sig för att ägna yrkeslivet åt maskiner och anläggningsjobb.

Idag kan man konstatera att valet var smart. Det går bra för Vollenweiders Entreprenad AB med en maskinpark på tre grävare, lastbil och dumper.

Tre självgående anställda
Så bra att Dennis vågat ta steget att låta företaget växa och låta de tre anställda vara självgående när de är spridda på olika projekt. När Grävlingen besökte Vollenweiders i början av sommaren, fanns företagets ZX135USLC från 2015 i Helsingborg där bostadsområdet Mariastaden färdigställs. Maskinen ansvarade för anläggningsarbeten i ett parkområde i det nya området.

Mariastaden, Helsingborg.

Fabian Sjöbäck körde företagets alldeles nya hjulgrävare ZX145W vid Helsingborgs stora vattentornsbygge, sysselsatt med återfyllningsarbeten vid de stora grundfundamenten. Och Veronica Olsson skötte transporterna med företagets Volvo-lastbil, en tridembil med lastväxlarsystem och både vanligt släp och trailersläp. Själv körde Dennis företagets ZX225USLC-6 på ett grundläggningsarbete i ett industriområde strax söder om Landskrona.

– Vi har fullt upp att göra nästan hela året runt, säger han och är naturligtvis nöjd med hur allt utvecklats under de tio åren.

– Jag började ensam, och körde då som inhyrd F-skattare och var ansluten till Clifton. Några år senare blev jag erbjuden att köpa en traktorgrävare som därmed blev min första egna maskin.

Kör i helt egen regi
Därefter har utvecklingen fortsatt i positiv riktning. Dennis är inte längre ansluten till Clifton, han kör helt i egen regi och jobben trillar in tack vare goda kontakter inom branschen. I valet av maskiner och hur mycket han har velat satsa, så har medarbetarna haft en nyckelroll.

När Dennis kunnat växa tillsammans med anställda som han kan lita på och som tar ansvar, så har tillväxtbesluten varit enkla och nu flyter allt på bra med de tre Hitachi-maskinerna och lastbilen.

Att han valde maskinentreprenadbranschen föll sig naturligt: – Man kan nog säga att jag föddes in i maskinernas värld. Jag växte upp på ett jordbruk och maskinerna fanns ju alltid närvarande. Det var enkelt att välja yrke, konstaterar han.

Läs fler reportage i Grävlingen här - och passa på att bli prenumerant - helt gratis såklart!

https://delvator.se/om-delvator/gravlingen-kundtidning/

FAKTA:

Hitachis grävare och hjullastare säljs i Sverige av Delvator AB, med kontor, verkstad och lager i Eslöv och Härnösand. I Eslöv finns utställningshall och runt övriga Sverige finns säljkontor och serviceverkstäder i ett rikstäckande nät.

För information om Delvator AB och Hitachi i Sverige, kontakta Delvators säljare. Se kontaktinformation till närmaste säljare på www.delvator.se

BILDER:

Delvator_Hitachi_Dennis_Vollenweider
Delvator_Hitachi_Helsingborg-ZX135USLC
Delvator_Hitachi_Vollenweide
r

Grävlingen är en gratis kundtidning för alla som är intresserade av Hitachis entreprenadmaskiner. Prenumerera på www.delvator.se.

Grävlingen_nr2_2019_aug


Om Delvator AB

Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Vi säljer Hitachis bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner. Omsorgen om maskinägarnas totalekonomi finns uttryckligen inskriven i vår affärsidé. Tillsammans med Hitachis världsledande höga kvalitet är detta uttryck för målet att öka lönsamheten för dem som äger Delvatorsålda Hitachi. Delvator AB har huvudkontor i Eslöv, filialer i Härnösand och Stockholm samt ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag över hela Sverige.


Kontaktpersoner

Sussie Sörensson
Marknadsansvarig
Sussie Sörensson
Marknadsansvarig, Delvator AB
Jonas Coltén
VD
Jonas Coltén
VD Delvator AB