2023-05-04 09:40Pressmeddelande

Delvator inför Fast Track - med korta leveranstider

Felix Brymell arbetar som montör för FastTrack i utrustningslinan i EslövFelix Brymell arbetar som montör för FastTrack i utrustningslinan i Eslöv

Delvator har sedan några veckor varit igång med sitt nya koncept "Fast Track", där sju utvalda maskinmodeller finns tillgängliga för snabbare leverans. Efterfrågan har visat sig vara större än förväntat och utrustningsarbetet är i full gång.

Långa leveranstider är ett problem i hela branschen. För att snabba upp tempot har Delvator nu infört Fast Track, ett snabbare kösystem, där sju av de populäraste maskinmodellerna, fyra bandgrävare från 9,5 till 24 ton, två hjulgrävare 15–17 ton och en hjullastare, gjorts tillgängliga för snabbare leveranser. Maskinerna är välutrustade med bland annat tiltrotator, LED-belysning, L8-spakar och mycket, mycket mer. De färdiga utrustningspaketen gör att modellerna kan levereras betydligt snabbare än om kundanpassningar ska göras.

– Vårt Fast Track koncept har varit igång sedan mars månad och har fått ett bättre mottagande än vi kunnat hoppas på. Maskinerna är utrustade för att passa de flesta kunderna, och feedbacken vi fått från marknaden har varit väldigt positiv, säger vd Jonas Coltén.

Det är hektiskt i utrustningslinan ute hos Felix Brymell, som nu kan titulera sig förste ”FastTrack-utrustare”.
–Det går undan, men det är kul, säger han. Nu börjar jag få in en rutin och det går smidigt och bra. Så fort jag kör ut en färdig maskin på gården för kontroll, står nästa redo att komma in i hallen.

I nuläget är det syskonparet Hitachi ZAXIS 135 (med bandgrävare ZX135US-7 och hjulgrävare ZX135W-7) som är de mest frekventa i linan, men fler modeller står på kö – redo att färdigställas till väntande kunder.

Alla specifikationer och modeller i konceptet presenteras utförligt i vår folder Fast Track. Den kan laddas hem här: Fasttrack - Delvator

 

 Om Delvator AB

Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Vi säljer Hitachis bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner. Omsorgen om maskinägarnas totalekonomi finns uttryckligen inskriven i vår affärsidé. Tillsammans med Hitachis världsledande höga kvalitet är detta uttryck för målet att öka lönsamheten för dem som äger Delvatorsålda Hitachi. Delvator AB har huvudkontor i Eslöv, filialer i Härnösand och Stockholm samt ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag över hela Sverige.


Kontaktpersoner

Sussie Sörensson
Marknadsansvarig
Sussie Sörensson
Marknadsansvarig, Delvator AB
Jonas Coltén
VD
Jonas Coltén
VD Delvator AB
Magnus Hansson
Produktansvarig
Magnus Hansson
Produktansvarig Hitachi Sverige