2020-10-07 18:01Pressmeddelande

Delvator blir systerbolag till vår norska Hitachikollega.

null

Delvator blir systerbolag till vår norska Hitachikollega.

Den 6 oktober har norska Sørenco AS förvärvat samtliga aktier i Delvator AB. Detta innebär att Delvator AB och Nasta AS blir systerbolag under ett gemensamt norskt moderbolag.

Delvator AB importerar, säljer och utför service på anläggningsmaskiner från Hitachi Construction Machinery på den svenska marknaden.

Delvator har en utbyggd verksamhet över hela landet med 11 säljare och ett 25-tal egna och kontrakterade verkstäder. Företaget har varit verksamt sedan 1986 och har byggt upp ett gott rykte, baserat på kvalitet och stabilitet, med hjälp av erfarna och kunniga medarbetare. 
2019 omsatte man 336 miljoner SEK och hade 40 anställda.

Nasta AS har motsvarande Hitachiagentur i Norge samt hyr ut Hitachimaskiner genom Nasta Utlei AS.
Man har även kompletterande agenturer och säljer bl a Bells midjestyrda dumprar och Hamms vältar på den norska marknaden.
Företaget omsatte 2019, 1 200 miljoner NOK.

Kommentar från Tom Johansen, administrativ direktör för Nasta AS.

”Delvator har varit en uppskattad Hitachikollega till Nasta under mer än 20 år. Tack vare nöjda kunder och stabil ekonomi åtnjuter företaget, dess ägare och anställda stor respekt hos andra Hitachi representanter runt om i Europa. När Delvator nu blir en del av Nasta-gruppen kommer vi att göra vårt yttersta för att vidareutveckla det fina position som har byggts upp i Sverige under många år.

De svenska kunderna kommer att möta samma säljare och fortsatt bli omhändertagna av duktig och kunnig personal som har stor erfarenhet av Hitachimaskinerna.

Vår erfarenhet är att motiverade medarbetare leder till en bra verksamhet. Är de anställda nöjda tar man väl hand om kunderna. Och glada kunder är en förutsättning för att Delvator skall få en fortsatt god utveckling med starkare marknadsandelar.

Det betyder mycket för oss att samtliga Delvator-anställda kommer att vara med på denna spännande resa mot framtiden.
Det här känns bra

Kommentar från Christer Arvidson, ägare och tidigare VD för Delvator AB

”Det är med stolthet och glädje jag kan konstatera att Delvator sedan starten 1986 har utvecklats till en av de ledande leverantörerna av anläggningsmaskiner på den svenska marknaden.
Med hjälp av lojala och kunniga medarbetare, varav flera har varit med sedan starten, har vi byggt upp ett företag med gott rykte som står för kvalitet och stabilitet.

Hitachiagenturen, som vi har jobbat med sedan 1996, har varit en viktig del av denna utveckling.
Genom åren har vi hjälpt många svenska entreprenörer att utveckla sina företag genom att leverera och serva tusentals Hitachi-maskiner på den svenska marknaden.

När jag nu väljer att överlåta företaget är jag glad att det är Nasta-gruppen i Norge som tar över stafettpinnen och den svenska Hitachi-verksamheten.
Detta innebär att Delvator blir ett självständigt systerbolag till Nasta AS.

Nasta har haft en fantastisk utveckling i Norge och kommer att bli bästa tänkbara partner för Delvator i en fortsatt framgångsrik utveckling av Hitachi-verksamheten i Sverige.
Jag är säker på att ägarskiftet kommer att vara bra för våra kunder, våra anställda och för företaget.
Tusen tack för 34 fantastiska år. Jag önskar er alla varmt lycka till i framtiden.”

FAKTA:

 • Hitachis grävare och hjullastare säljs i Sverige av Delvator AB, ett företag som är i en expansiv fas med satsningar på ökad försäljning och förstärkt service och kundsupport.
 • Delvator AB har kontor, verkstad och lager i Eslöv, Stockholm och Härnösand. I Eslöv finns utställningshall och runt övriga Sverige finns säljkontor och serviceverkstäder i ett rikstäckande nät.
 • För mer information:
 • Jonas Coltén tel: 076-111 1071
 • E-post: Jonas.colten@delvator.se
 • Följ Delvator på Facebook och Instagram: Delvator AB 

 • Om Delvator AB

  Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Vi säljer Hitachis bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner. Omsorgen om maskinägarnas totalekonomi finns uttryckligen inskriven i vår affärsidé. Tillsammans med Hitachis världsledande höga kvalitet är detta uttryck för målet att öka lönsamheten för dem som äger Delvatorsålda Hitachi. Delvator AB har huvudkontor i Eslöv, filialer i Härnösand och Stockholm samt ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag över hela Sverige.


  Kontaktpersoner

  Sussie Sörensson
  Marknadsansvarig
  Sussie Sörensson
  Marknadsansvarig, Delvator AB
  Jonas Coltén
  VD
  Jonas Coltén
  VD Delvator AB