2018-10-29 09:15Bloggpost

​Vindkraft är nischen för Niroc Solutions

null

Örnsköldsviksborna Ronnie Andersson och Nicklas Holmgren gick samman, startade eget och satsade på en Hitachi ZX250LC-6 som första egna maskin.

Deras företag, Niroc Solutions AB, startade hösten 2017 och har fått en kanonstart. Första uppdraget är underentreprenad och arbetsledning vid ett stort vindkraftsprojekt i Jämtland.

Där byggs just nu fundamenten till 56 vindkraftverk som ska driftsättas inom två år och Niroc är en av många entreprenörer som svarar för att bygga upp infrastrukturen för vindkraftparken.

Det handlar om anläggande av vägar, kabelgrävningar och markarbetena för vindkraftfundamenten.

Utöver den egna 250:n har Niroc hyrt in ytterligare maskiner och F-skattande personal för att klara av sin del av uppdraget. Våren 2018 var tre grävare och en hjullastare i drift.

– Vår affärsidé är att erbjuda maskinresurser tillsammans med en sammanhållande ledningsfunktion vid projekt av det här slaget, berättar Ronnie Andersson och Nicklas Holmgren.

Nu har Ronnie ett sammanhållande ansvar under anläggningsarbetena och Nicklas kör deras ZX250LC-6.

Båda tror starkt på att vindkraftbranschen har stort behov av resurser under lång tid framöver. 
När det gäller den nya Hitachimaskinen som levererats av Delvator i Härnösand är de nöjda:

– Jag har alltid tyckt om Hitachis maskiner. Hydrauliken gör dem lätta att köra och vi ser redan nu att en sådan här Serie 6-maskin har en mycket låg bränsleförbrukning, säger Nicklas Holmgren.

BILDTEXTER:

1700, 0009:

Med en ZX250LC-6 som första maskininvestering har Niroc kommit igång.

1675:

Örnsköldsviksborna Ronnie Andersson och Nicklas Holmgren startade eget och har fått en kanonstart.


Om Delvator AB

Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Vi säljer Hitachis bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner. Omsorgen om maskinägarnas totalekonomi finns uttryckligen inskriven i vår affärsidé. Tillsammans med Hitachis världsledande höga kvalitet är detta uttryck för målet att öka lönsamheten för dem som äger Delvatorsålda Hitachi. Delvator AB har huvudkontor i Eslöv, filialer i Härnösand och Stockholm samt ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag över hela Sverige.


Kontaktpersoner

Sussie Sörensson
Marknadsansvarig
Sussie Sörensson
Marknadsansvarig, Delvator AB
Jonas Coltén
VD
Jonas Coltén
VD Delvator AB