2014-03-17 09:05Pressmeddelande

Shakira har huvudrollen i Danones första globala kampanj för Activia

null

Yoghurten Activia är det största varumärket i Danones produktportfölj. Som en del i en uppdatering av varumärket startar nu den första globala marknadskampanjen någonsin för Activia, där syftet är att fortsatt utveckla varumärkets positionering inom hälsosam livsstil.

Kampanjen bygger på ett spännande samarbete med superstjärnan Shakira som medverkar i yoghurtvarumärkets nya kampanj "Dare to Feel Good". Kampanjen omfattar TV, digital närvaro, print, utomhusaktiviteter, in-store och PR. Startsignalen för kampanjen blir Activias nya TV-reklam med Shakira som visas i över 50 länder och får svensk premiär den 17 mars.

‒ Jag tror att nyckeln till välmående är att ta hand om sin inre hälsa, och dans är ett sätt att ge uttryck för synergin mellan ditt inre och yttre välmående. Ett skäl till att jag valde att samarbeta med Activia och göra den nya reklamfilmen är att jag verkligen tror på att om man tar hand om sig själv inombords så blir det också lättare att ge uttryck för sin inre hälsa i det man visar utåt, säger Shakira.

I reklamfilmen spelas Shakiras låt "Dare (La la la)" som finns med på hennes helt nya album "Shakira" vilket släpps först den 25 mars. För produktionen svarar Vinizius Young & Rubicam i Barcelona och regissören Jauma de Laiguana. Filmen visar en fantasiskog som omger huvudrollsinnehavaren Shakira med gyllene virvlar av stjärnstoft samtidigt som hon dansar för att visa hur bra hon mår inombords, "Välmående kommer inifrån".

‒ Det här är inte bara den första globala kampanjen vi gör för Activia. Det är den största och mest sofistikerade satsningen på flera marknader samtidigt som Danone någonsin gjort, säger Iwo Zakowski, marknadsdirektör på Danone i Norden. Vi är stolta över stödet från en av världens främsta popstjärnor som vår officiella ambassadör. Ingen är bättre lämpad än Shakira att representera vikten av inre hälsa.

Kampanjen kommer att pågå under resten av året och får även ett omfattande PR-stöd, bland annat genom medierelationer, socialt engagemang, events och produktsampling.

www.activia.com finns mer information om kampanjen, från söndag 16 mars, bland annat exklusivt extramaterial.

Activias TV-reklam med Shakiras "Dare" finns på: www.activia.se/reklam från fredag den 14:e mars: http://youtu.be/x08ttRjFbwA En "behind the scenes"-film finns här: http://youtu.be/KpHHU6ER5BM

För mer information, vänligen kontakta:
Ing-Marie Viklund, Health Affairs Manager, Danone
Telefon: 072 - 722 90 99
E-post: ing-marie.viklund@danone.com

Om Shakira
Den colombianska sångerskan och låtskrivaren Shakira har sålt över 60 miljoner skivor världen över och vunnit en rad musikpriser: två Grammys, åtta Latin Grammys, fyra World Music Awards, tre American Music Awards och fem Billboard Music Awards, för att nämna några. Hon är den enda sydamerikanska artisten som haft en listetta i USA, och har svarat för fyra av de 20 bäst säljande hitlåtarna under de senaste tio åren. Vid 18 års ålder grundade hon stiftelsen Pies Descalzos som stödjer över 6 000 fattiga barn i Colombia med utbildning och mat, och som även utvidgat sitt arbete till andra länder, bland annat genom nystartade projekt på Haiti och i Sydafrika. Shakira medverkar också som coach i talangtävlingen "The Voice" i USA. Shakiras nya album släpps den 25 mars.

Om Danone
Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: "Hälsa genom mat till så många som möjligt". Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Vitalinea PRO. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB.
www.danone.se  

Om Activia
Activia är en probiotisk yoghurt som finns som naturell och med flera olika frukt- och bärsmaker. All yoghurt innehåller två magvänliga bakteriekulturer: Lactobacillus bulgaricus och Streptococcus thermophilis. Activia innehåller, förutom dessa två, även en tredje: Bifidobacterium (animalis) lactis DN-173 010, även kallad Bifidus ActiRegularis. Bakterien är patenterad och ett resultat av Danones forskning. Activia motverkar och lindrar matsmältningsproblem så som uppsvälldhet, trög mage och gaser, främst genom att stimulera tarmens aktivitet. Activias positiva effekter finns dokumenterade i 13 kliniska studier.

Idag finns Activia i 42 länder på fem kontinenter – det är världens största mejerivarumärke. I Sverige finns Activia sedan 2009.
www.activia.se  


Om Alpro

Om Danone Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB. www.danone.se


Kontaktpersoner

Henrik Hjortswang
Ordförande Mag-Tarmfonden Verksamhetschef , docent, överläkare
Henrik Hjortswang
Maria Mossenberg
Presskontakt Danone
Maria Mossenberg