2014-05-14 09:05Pressmeddelande

ProViva välkomnar mer frukt och grönt i hyllan! ‒ Äntligen är ProVivas nya smak Morot-Apelsin-Ingefära här!

null

ProVivas nya smak Morot-Apelsin-Ingefära är en härlig blandning av frukt och grönt. Den efterfrågade nyheten har en god läskande smak med tydliga inslag av ingefära och lugnar samtidigt oroliga magar med miljarder probiotiska bakterier.

Nästan en miljon svenskar dricker ProViva dagligen, såväl för den goda smaken som för magens skull. Efter att den senaste smakkombinationen ProViva Rödbeta-Svartvinbär blev en succé, har nu en ny spännande smak med rotfrukter tagits fram. ProViva Morot-Apelsin-Ingefära, en lika spännande som god kombination med en blandning av frukt och grönt.

Det är extra roligt att våra konsumenter efterfrågar kombinationen av frukt och grönt. Vi vill självklart erbjuda spännande ingredienser och hoppas att även den nya smakkombinationen med Morot-Apelsin-Ingefära får en egen plats på frukostbordet, säger Frida Keane, hälsoexpert på Danone.

Precis som alla ProViva-smaker innehåller ProViva Morot-Apelsin-Ingefära den probiotiska bakterien Lactobacillus plantarum 299v, som har dokumenterad effekt för att lugna en orolig mage. Ett glas (2 dl) innehåller 10 miljarder aktiva bakterier. Produktnyheten innehåller 17% morot, 6 % apelsin och 10 % från övriga frukter och grönsaker samt en liten dos ingefära för den goda smakens skull. ProViva Morot-Apelsin-Ingefära finns i butik från och med vecka 20 2014. Rekommenderat pris är 21,90 SEK.

För mer information, vänligen kontakta:
Frida Keane, Health & Corporate Affairs Director, Danone Nordics
Telefon: 070-981 69 99
E-post: frida.keane@danone.com

För produktprover, vänligen kontakta:
Maria Kans, Springtime
Telefon: 070 – 910 17 17
E-post: maria.kans@springtime.nu

 

Om ProViva
ProViva lanserades år 1994 och brukar kallas Magens bästa vän. ProViva är ett resultat av svensk forskning som började i Lund under 80-talet. Sedan starten har ProViva utvecklats till en uppskattad produkt med en tydlig funktion för att lugna en orolig mage. ProVivas drycker innehåller den naturliga probiotiska bakterien Lactobacillus plantarum 299v, som har en vetenskapligt dokumenterad effekt på magen. ProViva finns i många goda smaker och nästan en miljon svenskar dricker ProViva dagligen. Sedan 2010 ingår Danone och Skånemejerier ett joint venture gällande ProViva. Danones mission är "Hälsa genom mat till så många som möjligt" vilket ligger i linje med "Hälsa och välmående" som ProViva står för. www.proviva.se

Om Danone
Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso  i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB.
www.danone.se


Om Alpro

Om Danone Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB. www.danone.se


Kontaktpersoner

Henrik Hjortswang
Ordförande Mag-Tarmfonden Verksamhetschef , docent, överläkare
Henrik Hjortswang
Maria Mossenberg
Presskontakt Danone
Maria Mossenberg