2014-05-15 10:05Pressmeddelande

ProViva lanserar en somrig favorit i repris - Frisk och fräsch smak av Äpple-Svartvinbär-Mynta!

null

ProViva Äpple-Svartvinbär-Mynta är säsongens smak och en favorit i repris. Den friska och fräscha smaken svalkar gott i sommar och är perfekt att avnjuta vid sommarens fikastunder i syrenbersån. ProViva lugnar dessutom oroliga magar med miljarder probiotiska bakterier.

ProViva är för många en självklar del av frukosten eller som mellanmål; nästan en miljon svenskar dricker ProVivas drycker dagligen. Fruktdrycken ProViva finns i en rad smaker och nu lanseras en favorit i repris med smak av Äpple-Svartvinbär-Mynta. Den populära smaken kommer att säljas i begränsad upplaga under sommaren.

Den goda blandningen av mogna äpplen, syrliga svartvinbär och fräsch mynta blev väldigt uppskattad då den lanserades första gången för några år sedan. Lagom till sommaren gläder vi ProViva-älskarna genom att erbjuda en riktig favorit i repris. En utmärkt törstsläckare för säsongens varma dagar, säger Frida Keane, hälsoexpert på Danone.

Precis som alla ProViva-smaker innehåller ProViva Äpple-Svartvinbär-Mynta den probiotiska bakterien Lactobacillus plantarum 299v, som har dokumenterad effekt för att lugna en orolig mage. Ett glas (2 dl) innehåller 10 miljarder aktiva bakterier.

ProViva Äpple-Svartvinbär-Mynta finns i butik från och med vecka 20, 2014. Rekommenderat pris är 20,90 SEK.

För mer information, vänligen kontakta:
Frida Keane, Health & Corporate Affairs Director, Danone Nordics Telefon: 070-981 69 99
E-post: frida.keane@danone.com

För produktprover, vänligen kontakta:
Maria Kans, Springtime Telefon: 070-910 17 17
E-post: maria.kans@springtime.nu

 

Om ProViva
ProViva lanserades år 1994 och brukar kallas Magens bästa vän. ProViva är ett resultat av svensk forskning som började i Lund under 80-talet. Sedan starten har ProViva utvecklats till en uppskattad produkt med en tydlig funktion för att lugna en orolig mage. ProVivas drycker innehåller den naturliga probiotiska bakterien Lactobacillus plantarum 299v, som har en vetenskapligt dokumenterad effekt på magen. ProViva finns i många goda smaker och nästan en miljon svenskar dricker ProViva dagligen. Sedan 2010 ingår Danone och Skånemejerier ett joint venture gällande ProViva. Danones mission är "Hälsa genom mat till så många som möjligt" vilket ligger i linje med "Hälsa och välmående" som ProViva står för. www.proviva.se

Om Danone
Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso  i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB.
www.danone.se


Om Alpro

Om Danone Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB. www.danone.se


Kontaktpersoner

Henrik Hjortswang
Ordförande Mag-Tarmfonden Verksamhetschef , docent, överläkare
Henrik Hjortswang
Maria Mossenberg
Presskontakt Danone
Maria Mossenberg