2014-05-15 09:05Pressmeddelande

Magvänligare kan det inte bli! Nu lanseras Activia Naturell som laktosfri yoghurt i 1-litersförpackning

null

Inför sommaren kommer den efterlängtade nyheten; Activia Naturell i 1-litersförpackning. En yoghurt producerad av svensk mjölk på Österlenmejeriet i Skåne. Activia Naturell innehåller, liksom de andra Activia-yoghurtarna, den probiotiska bakterien Bifidus ActiRegularis, som hjälper till att hålla magen i trim. Dessutom är den laktosfri!

Efterfrågan på laktosfria mejeriprodukter i Sverige ökar. Nu lanseras Activia Naturell som laktosfri yoghurt i 1-litersförpackning. Den probiotiska yoghurten är helt utan tillsatt socker och finns i två fetthalter; 0,5% fett och 2,5% fett. Activias hälsosamma naturella yoghurt är god i sig själv men är också utmärkt som bas för att skapa sin egna frukost- eller mellanmålsfavorit genom att blanda i frukt, bär eller frön.

- Konsumenter har efterfrågat laktosfria, naturella alternativ i större förpackning vilket vi nu är glada över att kunna erbjuda, säger Ing-Marie Viklund, hälsoexpert på Danone Sverige. Det faktum att Activia Naturell är probiotisk, laktosfri och utan tillsatt socker gör den så magvänlig som en yoghurt kan bli!

Activia hjälper mot uppblåst och trög mage och kan också används förebyggande för att undvika besvär. Eftersom man som laktosintolerant ofta vill ta extra god hand om sin mage är just kombinationen med Bifidus ActiRegularis i en laktosfri yoghurt mycket efterfrågad bland den gruppen konsumenter.

Varje portion Activia innehåller 10 miljarder av den patenterade Bifidus ActiRegularis-bakterien som hjälper till att hålla magen i trim. Activia Naturell 1-liter finns i butik från och med vecka 20. Rekommenderat pris är 19:90 SEK för 2,5 % fett och 18:90 för 0,5 % fett och säljs initialt på Coop och CityGross. Produkten ersätter Activia Naturell 460 g bägare.

För mer information, vänligen kontakta:
Frida Keane, Health & Corporate Affairs Director, Danone Nordics
Telefon: 070-981 69 99
E-post: frida.keane@danone.com

För produktprover, vänligen kontakta:
Maria Kans, Springtime
Telefon: 070-910 17 17
E-post: maria.kans@springtime.nu

Om Activia
Activia är en probiotisk yoghurt som finns som naturell och med flera olika frukt- och bärsmaker. All yoghurt innehåller två magvänliga bakteriekulturer: Lactobacillus bulgaricus och Streptococcus thermophilis. Activia innehåller, förutom dessa två, även en tredje: Bifidobacterium (animalis) lactis DN-173 010, även kallad Bifidus ActiRegularis. Bakterien är patenterad och ett resultat av Danones forskning. Activia motverkar och lindrar matsmältningsproblem så som uppsvälldhet, trög mage och gaser, främst genom att stimulera tarmens aktivitet. Activias positiva effekter finns dokumenterade i 13 kliniska studier.

Idag finns Activia i 42 länder på fem kontinenter – det är världens största mejerivarumärke. I Sverige finns Activia sedan 2009. www.activia.se


Om Danone
Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso  i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB.
www.danone.se


Om Alpro

Om Danone Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB. www.danone.se


Kontaktpersoner

Henrik Hjortswang
Ordförande Mag-Tarmfonden Verksamhetschef , docent, överläkare
Henrik Hjortswang
Maria Mossenberg
Presskontakt Danone
Maria Mossenberg