2014-05-13 09:05Pressmeddelande

Fyll på med goda proteiner – succén Vitalinea PRO nu i somriga smaken Persika

null

Nyheten Vitalinea PRO har blivit mycket populär bland svenska folket. Den naturella yoghurtkvargen är naturligt rik på proteiner och har en frukt- eller bärkompott i botten. Nu introduceras det goda och mättande mellanmålet i den nya smaken Persika.

I början av året lanserades Vitalinea PRO som ett nytt mellanmål i portionsförpackning. Yoghurtkvargen innehåller naturliga proteiner vilket gör den till både ett mättande och magert mellanmål. Sedan tidigare finns Vitalinea PRO i smakerna Blåbär, Passionsfrukt och Jordgubb. Nu när Persika tillkommer i sortimentet finns hela fyra goda smaker att välja mellan. Gemensamt för alla smaker är att frukt- eller bärkompotten ligger i botten av förpackningen vilket gör att man själv kan bestämma hur mycket smak man vill ha. Den unika tillverkningsmetoden ger yoghurtkvargen en tjock och krämig konsistens vilket har gjort den uppskattad av många.

- Det är roligt att nyheten Vitalinea PRO blivit så populär och vi ser en fortsatt trend för produkter baserade på kvarg. Svenskarna efterfrågar mellanmål som både är nyttigt och mättande samtidigt som det ska vara gott! Nu när man kan välja på Vitalinea PROs fyra smaker finns det fler favoriter att upptäcka, säger Frida Keane, hälsoexpert på Danone.

Rekommenderat pris för den nya smaken är 13:90 SEK. En portionsförpackning på 160 gram innehåller 13 gram protein. Vitalinea PRO med persikasmak finns i butik från vecka 20 2014.

För mer information, vänligen kontakta:
Frida Keane, Health & Corporate Affairs Director, Danone Nordics Telefon: 070-981 69 99
E-post: frida.keane@danone.com

För produktprover, vänligen kontakta:
Maria.Kans, Springtime Telefon: 070 – 910 17 17
E-post: maria.kans@springtime.nu

 

Om Vitalinea PRO
Vitalinea PRO är ett naturligt proteinrikt mellanmål i portionsförpackning där yoghurtkvarg ligger på toppen och under finns en frukt- eller bärkompott. Vitalinea PRO görs med en unik tillverkningsmetod där mjölkråvaran koncentreras tre gånger. Därför kommer allt protein i produkten naturligt från mjölken. Vitalinea PRO lanseras i Sverige under våren 2014. Den finns i singelförpackningar på 160 gram i smakerna Jordgubb, Passionsfrukt och Blåbär.


Om Danone
Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso  i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB.
www.danone.se


Om Alpro

Om Danone Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB. www.danone.se


Kontaktpersoner

Henrik Hjortswang
Ordförande Mag-Tarmfonden Verksamhetschef , docent, överläkare
Henrik Hjortswang
Maria Mossenberg
Presskontakt Danone
Maria Mossenberg