2014-05-13 10:05Pressmeddelande

Fräsch sommarnyhet - Activia Kiwi-Korn!

null

Inför sommaren lanserar Activia en fräsch och somrig yoghurtnyhet: säsongens smak Kiwi-Korn. Den är både god och hälsosam och kommer i 120g 4-pack. Den nya smaken innehåller, liksom de andra Activia-yoghurtarna, den probiotiska bakterien Bifidus ActiRegularis, som hjälper till att hålla magen i trim.

Lagom till sommaren lanserar Activia den nya smaken Kiwi-Korn som för tankarna till sköna och lata dagar på stranden. Kiwifrukt har en fräsch, syrlig smak som tillsammans med krispiga sädesslag ger en god smak och en härlig konsistens. Ett hälsosamt alternativ i sommar för den som önskar behålla sunda vanor. Nyheten kommer i ett 4-packs portionsförpackning.

- Activia Kiwi-Korn är det ultimata mellanmålet i sommar när man är sugen på något fräscht och nyttigt, säger Ing-Marie Viklund, hälsoexpert på Danone Sverige. Den probiotiska yoghurten gör både munnen och magen glad. Vi hoppas att Activia Kiwi-Korn kommer att blir en ny favorit för hela familjen.

Danone erbjuder Kiwi-Korn som säsongens smak fr.o.m. v.20 och fram till v.37 2014, då den byts ut mot en ny säsongens smak.

Varje portion Activia innehåller 10 miljarder av den patenterade Bifidus ActiRegularis-bakterien som hjälper till att hålla magen i trim. Activia Kiwi-Korn finns i butik från och med vecka 20. Rekommenderat pris är 20:90 SEK för ett 4-pack. Samtidigt utgår förra säsongens smak, Activia Katrinplommon 4-pack, ur sortimentet.

För mer information, vänligen kontakta:
Frida Keane, Health & Corporate Affairs Director, Danone Nordics
Telefon: 070-981 69 99, E-post: frida.keane@danone.com

För produktprover, vänligen kontakta:
Maria Kans, Springtime Telefon: 070-910 17 17 E-post: maria.kans@springtime.nu

 

Om Activia
Activia är en probiotisk yoghurt som finns som naturell och med flera olika frukt- och bärsmaker. All yoghurt innehåller två magvänliga bakteriekulturer: Lactobacillus bulgaricus och Streptococcus thermophilis. Activia innehåller, förutom dessa två, även en tredje: Bifidobacterium (animalis) lactis DN-173 010, även kallad Bifidus ActiRegularis. Bakterien är patenterad och ett resultat av Danones forskning. Activia motverkar och lindrar matsmältningsproblem så som uppsvälldhet, trög mage och gaser, främst genom att stimulera tarmens aktivitet. Activias positiva effekter finns dokumenterade i 13 kliniska studier. Idag finns Activia i 42 länder på fem kontinenter – det är världens största mejerivarumärke. I Sverige finns Activia sedan 2009. www.activia.se

Om Danone
Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso  i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB.
www.danone.se


Om Alpro

Om Danone Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB. www.danone.se


Kontaktpersoner

Henrik Hjortswang
Ordförande Mag-Tarmfonden Verksamhetschef , docent, överläkare
Henrik Hjortswang
Maria Mossenberg
Presskontakt Danone
Maria Mossenberg