2014-09-11 10:00Pressmeddelande

En krispig höst & vinternyhet - Activia Müsli!

null

Inför den kallare årstiden lanserar Activia en yoghurtnyhet: säsongens smak, Activia Müsli. Den är god och hälsosam och kommer i 120g 4-pack. Den nya smaken innehåller, liksom de andra Activia-yoghurtarna, den probiotiska bakterien Bifidus ActiRegularis, som hjälper till att hålla magen i trim.


Lagom till den kallare säsongen lanserar Activia den nya smaken Müsli. Yoghurten har en frisk nyans av syrliga äpplen och söta russin, som tillsammans med krispiga sädesslag och knapriga nötter ger en god smak och en härlig konsistens. Nyheten kommer i ett 4-packs portionsförpackning.

- Activia Müsli är ett trevligt mellanmål som ersätter populära Activia Kiwi-Korn. Den säljs under en begränsad tid och innehåller självklart lika mycket goda bakterier som de andra Activia smakerna, säger Elin Börjvall, dietist och hälsoexpert på Danone Sverige. Vi hoppas att Activia Müsli kommer att blir en ny favorit för hela familjen.

Danone erbjuder Activia Müsli som säsongens smak fr.o.m. v.37 och fram till v.7 2015, då den byts ut mot en ny säsongens smak.

Varje portion Activia PRO innehåller 10 miljarder av den patenterade Bifidus ActiRegularis-bakterien som hjälper till att hålla magen i trim. Activia Müsli finns i butik från och med vecka 37. Rekommenderat pris är 20:90 SEK för ett 4-pack. Samtidigt utgår förra säsongens smak, Activia Kiwi-korn, ur sortimentet.


För mer information och för produktprover, vänligen kontakta:

Elin Börjvall, Health Affairs Manager, Danone.                                                                             Telefon: 070-671 77 92 E-post elin.borjvall@danone.com


Om Activia

Activia är en probiotisk yoghurt som finns som naturell och med flera olika frukt- och bärsmaker. All yoghurt innehåller två magvänliga bakteriekulturer: Lactobacillus bulgaricus och Streptococcus thermophilis. Activia innehåller, förutom dessa två, även en tredje: Bifidobacterium (animalis) lactis DN-173 010, även kallad Bifidus ActiRegularis. Bakterien är patenterad och ett resultat av Danones forskning. Activia motverkar och lindrar matsmältningsproblem så som uppsvälldhet, trög mage och gaser, främst genom att stimulera tarmens aktivitet. Activias positiva effekter finns dokumenterade i 13 kliniska studier.

Idag finns Activia i 42 länder på fem kontinenter – det är världens största mejerivarumärke. I Sverige finns Activia sedan 2009. www.activia.se


Om Danone

Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: "Hälsa genom mat till så många som möjligt". Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag fem av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Danonino, Danio och Vitalinea PRO. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB. www.danone.se


Om Alpro

Om Danone Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB. www.danone.se


Kontaktpersoner

Henrik Hjortswang
Ordförande Mag-Tarmfonden Verksamhetschef , docent, överläkare
Henrik Hjortswang
Maria Mossenberg
Presskontakt Danone
Maria Mossenberg