2014-01-31 09:59Pressmeddelande

Danone skänker rekordsumma till svensk mag-tarmforskning - största privata givaren i Sverige

null

Sedan 2013 är Danone som enda livsmedelsföretag guldgivare till svenska Mag-Tarmfonden. Under åren satsade Danone på en kampanj där företaget skänkte 1kr för varje såld Activia-yoghurt som köptes i butik. Kampanjen har överstigit alla förväntningar och gett Mag-Tarmfonden 600 000 kronor extra att dela ut under 2014.

Mag-Tarmfonden är en svensk stiftelse som delar ut anslag till forskare inom området mage, tarm och lever. Under 2014 kommer fonden att utlysa anslag på den högsta summan någonsin: en miljon kronor, tack vare donationen från Danone. Danone är därmed den största privata givaren till mag-tarmforskning i Sverige.

 Henrik Hjortswang, ordförande i Mag-Tarmfonden:  

”Samarbetet med Danone har verkligen varit ett lyft för Mag-Tarmfonden! Det känns fantastiskt att få in så här mycket extra medel att kunna stödja viktiga forskningsprojekt med. ”

 Även Peter Odemark, nordisk VD för Danone är glad över samarbetet:

 ”Vi på Danone är stolta över att stödja svensk forskning. Engagemanget för maghälsa sitter i vårt företags DNA: vi har 600 egna forskare som arbetar med forskning om tarmfloran och probiotika. Nu kan vi dessutom stödja forskare inom akademin.”

Det framgångsrika samarbetet fortsätter under 2014. Under veckorna 4 till 8 deltar ca 200 utvalda livsmedelsbutiker i en ny 1kr-kampanj: för varje Activia-yoghurt som säljs skänker Danone 1kr till Mag-Tarmfonden. Mer information finns i butik.

 

Om Danone
Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso  i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB.
www.danone.se

 

Om Mag-Tarmfonden
Mag-Tarmfondens syfte är att stödja svensk forskning kring mag-tarmsjukdomar. Magtarmsjukdomar är mycket vanliga i vårt samhälle, men är i viss mån ett dolt problem som man ofta inte talar öppet om. Mag-Tarmfonden vill öka möjligheterna till att bättre förstå sjukdomar och utveckla behandlingar inom detta sjukdomsområde. Forskare söker i öppen konkurrens medel ur fonden och ansökningarna värderas av Mag- Tarmfondens bedömningskommitté.
Mag-Tarmfonden är ett samarbete mellan SGF (Svensk Gastroenterologisk Förening), Magtarmförbundet och hälso- och sjukvårdsföretag.

Huvudgivare är hälso- och sjukvårdsföretagen AbbVie och MSD samt livsmedelsföretaget Danone.

www.magtarmfonden.se

  

 


Om Alpro

Om Danone Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB. www.danone.se


Kontaktpersoner

Henrik Hjortswang
Ordförande Mag-Tarmfonden Verksamhetschef , docent, överläkare
Henrik Hjortswang
Maria Mossenberg
Presskontakt Danone
Maria Mossenberg