2012-02-21 14:00Nyheter

Nu lanseras laktosfri Activia i tre goda smaker!

null

Allt fler efterfrågar laktosfria mejeriprodukter och därför lanserar Danone sin första laktosfria Activia-yoghurt

Laktos, mjölksocker, är en sorts kolhydrat som förekommer naturligt i mjölkprodukter. Med en modern metod kan laktos tas bort ur yoghurten utan att smaken förändras. Därför smakar laktosfria Activia lika gott som originalprodukten.

Activia laktosfri innehåller precis som vanlig Activia-yoghurt miljarder av den probiotiska bakterien Bifidobacterium Actiregularis. Activia hjälper mot uppblåst och trög mage och används både förebyggande och vid besvär med trög mage. Eftersom man som laktosintolerant ofta vill ta extra god hand om sin mage är just kombinationen med Bifidobacterium Actiregularis i en laktosfri yoghurt mycket efterfrågad bland den gruppen konsumenter.

Activia laktosfri finns i smakerna blåbär, jordgubb och skogsbär.


Om Alpro

Om Danone Danone är världens ledande mejerikoncern och finns idag i 120 länder. Danone är även ett forskningsintensivt företag inom framför allt nutrition och probiotika. Företagets grundmission är: ”Hälsa genom mat till så många som möjligt”. Danone grundades 1919 av läkaren Isaac Carasso i Barcelona. Hans yoghurt såldes på apotek och var framför allt till för barn med magproblem. Isaac Carasso döpte sitt företag till Danone efter sonen Daniels katalanska smeknamn. Danone har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och säljer idag sju av koncernens många varumärken: Actimel, Activia, Chiquita Smoothie, Danonino, Danette, Danio och Oikos. Sedan 2010 har Danone även majoritetsägande i ProViva AB. www.danone.se


Kontaktpersoner

Henrik Hjortswang
Ordförande Mag-Tarmfonden Verksamhetschef , docent, överläkare
Henrik Hjortswang
Maria Mossenberg
Presskontakt Danone
Maria Mossenberg