2019-06-12 13:07Pressmeddelande

JYSK börjar sälja tyngdtäcke från CURA of Sweden

CURA-täcket kommer att finnas i JYSKs sortiment i 6 olika vikter 3, 5, 7, 9, 11 och 13 kilo, från mitten av juni.CURA-täcket kommer att finnas i JYSKs sortiment i 6 olika vikter 3, 5, 7, 9, 11 och 13 kilo, från mitten av juni.

Från mitten av juni utökar JYSK sitt sortiment med inriktning på hälsa med tyngdtäcken från det svenska märket CURA of Sweden.

Tyngdtäcket Pearl från CURA innehåller glaspärlor som ger täcket tyngd vilket har en lugnande effekt på kroppen. Täcket passar alla och skapar ett behagligt tryck, likt en kram, när det sluter sig kring kroppen vilket hjälper ”må bra”-hormonet Oxytocin att frigöras. Det gör det lättare att slappna av och komma till ro.

Täcket kommer att finnas i JYSKs sortiment i 6 olika vikter 3, 5, 7, 9, 11 och 13 kilo, från mitten av juni.

– Med JYSK som återförsäljare känner vi att vårt återförsäljarnät blir komplett. JYSK har madrasser, täcken och kuddar som kärnområde och det passar så klart vår produkt utmärkt. Curas tyngdtäcken är registrerade som medicintekniska hjälpmedel, vilket borgar för trygghet och kvalitet. Täckena riktar sig mot alla som önskar bättre sömn och med JYSK kan vi förverkliga våra långsiktiga mål om att bygga ett starkt varumärke där vi når ut till den breda massan och bidrar till en bättre folkhälsa genom möjliggörandet av en god och kvalitativ sömn, säger Johan Andersson grundare och ägare av CURA of Sweden.

Ökat fokus på hälsa

JYSK har sedan tidigare märkt en stor efterfrågan på produkter med inriktning på hälsa. Under våren uppdaterades och utökades också sortimentet av tryckavlastande produkter av märket Wellpur för att möta kundernas efterfrågan och behov.

– Hälsa är viktigt och våra kunder blir alltmer medvetna och vill ta hand om kroppen på bästa sätt. Därför är det roligt att vi kan utöka vårt sortiment och erbjuda kunderna flera olika produkter i den här kategorin, säger Berit Stokholm Christiansen, produktchef för täcken och kuddar hos JYSK.

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 700 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 144 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.577 miljarder EUR.


Om CURA of Sweden

CURA of Sweden är ett Svenskt företag som grundades år 2017. Vi jobbar med innovativa sovrumsprodukter som bidrar till bättre sömn. Med ett snabbt växande sortiment och ett stort distributionsnät arbetar vi för vårt långsiktiga mål, att bli en global marknadsledare inom innovativa och högkvalitativa sovrumsprodukter för bättre sömn och ökat välbefinnande.