2020-03-06 14:12Pressmeddelande

CURA of Sweden stolt huvudsponsor för Let’s Dance 2020

CURA of Sweden AB är stolta huvudsponsorer av årets Let's Dance i TV4
CURA of Sweden AB är stolta huvudsponsorer av årets Let's Dance i TV4

CURA of Sweden AB blir huvudsponsor för Let’s Dance i TV4 för att bredare marknadsföra CURA-täcket - Nordens mest sålda tyngdtäcke för sömn och vila.

Det råder inga tvivel om att tyngdtäcket har kommit för att stanna. Medvetenheten om sömnbristens utbredning och sömnens inverkan på såväl den fysiska som den mentala hälsan har ökat rejält under 2019. Med otaliga studiepublikationer, tidningsartiklar och TV-program som belyst ämnet blir folk allt mer mån om att skapa förutsättningar för god sömn. Tyngdtäcket från CURA är ett biverkningsfritt och helt naturligt sömnhjälpmedel som hjälper 9 av 10 användare till bättre sömn.

Explosiv tillväxt

 • Februari 2018: Marknadsundersökning för tyngdtäckets potential på den öppna marknaden genomförs. 
 • Maj 2018: CURA säljer sitt första tyngdtäcke. 
 • September 2018: Varumärket CURA skyddas inom EU med flera länder. 
 • December 2018: Under julhandeln blir CURA-täcket en säljsuccé hos de tre återförsäljarna Clas Ohlson, Hemtex och Life. 
 • Februari 2019: Avtal sluts med Apoteket AB som börjar sälja CURA-täcket. 
 • Juli 2019: JYSK börjar sälja CURA-täcket i Sverige och Finland. 
 • Oktober 2019: Samarbetsavtal tecknas med ishockey-legendaren Börje Salming som blir ambassadör för CURA-täcket i marknadsföringen. 
 • December 2019: MIO och ICA Maxi blir ny återförsäljare och CURA-täcket blir den högst omsatta produkten hos JYSK, Clas Ohlson, MIO, Hemtex och ICA Maxi under julhandeln. 
 • Januari 2020: CURA deltar på världens största hemtextil-mässa i Frankfurt och initierar dialoger med en mängd stora återförsäljare i Europa och Asien. 
 • Januari 2020: CURA utvecklar ett antal nya sovrumsprodukter med planerad lansering från mars till september 2020. 
 • Februari 2020: CURA-täcket finns nu att köpa hos över 40 olika återförsäljare i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Frankrike och Israel. 
 • Februari 2020: Avtal tecknas med Valentum som är Sverige-ledande företagstransaktioner av medelstora företag. Kort efter inleds samtal med ett flertal investmentbolag. Syftet är att ta in en extern finansiär för att stärka organisationen och möjliggöra ytterligare expansion genom internationell lansering. 
 • Mars 2020: Över 300 000 CURA-täcken har sålts sedan starten för knappt två år sedan. 
 • Februari-juni 2020: Ett flertal långt gångna dialoger med stora Europeiska och Asiatiska återförsäljare fortlöper och indikerar hög tillväxtpotential i närtid.

 

Nyckeltal

2017/2018
Omsättning: 8,0 MSEK
Anställda: 2

2018/2019
Omsättning: 48,0 MSEK
Anställda: 9

2019/2020 (prognos)
Omsättning: 260-300 MSEK
Anställda: 16

 

Vetenskaplig studie initierad

Med ledning av hjärn- och sömnforskaren Christian Benedict utför CURA en vetenskaplig studie vid Uppsala Universitet. Syftet är att utföra objektiva tester av CURA-täckets effekter på ett antal variabler kopplade till sömn och hormonutsöndring. Datainsamlingen förväntas vara slutförd i maj 2020, och förväntas publiceras i relevant vetenskaplig tidskrift under andra halvan av 2020.

CURA sponsrar Let’s Dance 2020

Let’s Dance har förgyllt fredagskvällar i Sverige under hela 14 säsonger. När programmet nu går in i sin femtonde säsong görs det med oförändrad styrka och popularitet.

- För oss på CURA är detta en stor möjlighet att nå ut brett med budskapet om sömnens betydelse för allmänhälsan, och en fantastisk plattform för att ytterligare sprida nyttan med våra täcken, säger Johan Andersson, CURA’s huvudägare.

- Let’s Dance är ett av TV4’s absolut största programformat där våra sponsorer och partners betyder väldigt mycket för oss. Att hitta samarbeten där båda parter kan addera värden och därigenom stärka varandra är vår målbild vilket gör CURA of Sweden till en perfekt samarbetspartner, säger Linnea Hansen, projektledare för kommersiella samarbeten på TV4.

 


Om CURA of Sweden

CURA of Sweden är ett Svenskt företag som grundades år 2017. Vi jobbar med innovativa sovrumsprodukter som bidrar till bättre sömn. Med ett snabbt växande sortiment och ett stort distributionsnät arbetar vi för vårt långsiktiga mål, att bli en global marknadsledare inom innovativa och högkvalitativa sovrumsprodukter för bättre sömn och ökat välbefinnande.