2020-03-30 13:53Pressmeddelande

Mathias Stenback ska putsa siffrorna på fasadsidan

Mathias StenbackMathias Stenback, Affärsområdeschef fasad och betong på Combimix.

Mathias Stenback är ny affärsområdeschef för fasad och betong på Combimix. Efter flera år i en bransch med hård konkurrens ser han att den unika Combimix-kulturen kommer att fortsätta vara en avgörande framgångsfaktor. Att vi arbetar tillsammans och att ett lag alltid är starkare än enskilda individer.

När Mathias svarar i telefonen står han och blandar betong och ber om att få återkomma om en kvart. Kvarten senare förklarar han närmare varför han som ny chef för affärsområdet fasad och betong står och blandar betong. ”Det är en självklarhet för att jag ska veta vad vi säljer. Jag måste få känna på produkten. Då vet jag vad jag pratar om. Så skapar man förtroende och långa relationer. Jag är givetvis inte lika duktig som våra tekniska säljare men jag lär mig”

Som före detta lagidrottare är den klassiska sportfrågan ”Hur känns det” på sin plats. ”Det känns självklart jätteroligt. Både för att jag fått förtroendet av mina medarbetare och för att det är en stor utmaning för mig. Jag hoppas och tror att jag fått rollen tack vare att jag är en lagspelare”. Som före detta lagidrottare så vet Mathias att ett lag alltid är starkare än enskilda individer. ”Jag har lätt för att se olika personers styrkor och på så sätt formera en stark organisation. För mig är personalansvaret verkligen något positivt”, förklarar Mathias. 

"Vill man så får man"

Den resa Mathias gjort på Combimix är ett talande exempel på hur företaget fungerar. Här kan vem som helst skapa sin egen framgång. Han sammanfattar möjligheterna som finns på företaget med några ord ”Vill man och vågar, så får man”. Mathias tycker att den platta organisationen skapar en bra miljö för att hitta nya idéer. ”Här pratar alla med alla och alla uppmuntras att komma med nya idéer”. De nya produktlanseringar som kommer under året är ett resultat av den här kulturen. 

En unik kultur 

Första gången Mathias kom i kontakt med Combimix var när han arbetade som säljchef i en bygghandel. Combimix var då en leverantör som utmärkte sig genom sitt engagemang. 

Det gäller att sticka ut i en bransch där produkterna är relativt likvärdiga.
Det som skiljer oss åt är människorna och vår inställning till våra kunder.

Nu har Mathias arbetat på Combimix i snart fyra år och engagemanget har blivit en avgörande framgångsfaktor. ”Det gäller att sticka ut i en bransch där produkterna är relativt likvärdiga. Det som skiljer oss åt är människorna och vår inställning till våra kunder. Vi jobbar nära och vi åker ut på i stort sett alla projekt vi är med i. Det uppskattar kunderna. Vår service, tillgänglighet och lösningsorienterade inställning gör att kunderna gillar oss. Den här inställningen kommer att fortsätta bygga Combimix”, säger Mathias. "Vår service, tillgänglighet och lösningsorienterade inställning gör att kunderna gillar oss."

Putsa fasadens rykte

Mathias ser flera utmaningar som branschen står inför. Miljö, hållbarhet och säkerhet är givetvis några av dessa. ”Combimix är stora på golv idag, men vi behöver växa på fasad- och betongsidan och bli bättre i föreskrivande led som exempelvis konstruktörer och arkitekter”. Här vill Mathias driva frågan kring hur cementbaserade produkter faktiskt kan vara ett minst lika hållbart alternativ till exempelvis trä och stål. "Det gäller att kombinera materialen på bästa sätt och väga in materialens hela livscykel”.Om Combimix

Combimix tillverkar mineralbaserade produkter för byggindustrin. I sortimentet finns bl.a. produkter för golvavjämning, fasadputsning, murning, gjutning, betongrenovering, restaureringsbruk för kulturbyggnader m.m. Försäljning sker i Sverige, Danmark, Norge och USA.

Kontaktpersoner

Towe Aastrup
Marknadsassistent
Towe Aastrup