2020-12-22 16:57Nyheter

Årets Julgåva

Även detta år har Combimix valt att stödja Barncancerfonden lite extra inför jul och därmed hjälper vi till att hålla cancer borta från barn. Som kund, leverantör och medarbetare till Combimix bidrar vi tillsammans till den livsviktiga forskningen.
Tack för att ni är med oss i kampen mot barncancer!

Barn och cancer är två ord som aldrig borde nått varandra. Ändå är barncancer den vanligaste dödsorsaken för barn 1-14 år i Sverige.

Tack vare bidragen till forskningen kan man läsa i deras forskningsnyheter de framsteg som görs. Såsom att barncancerpatient har fått sin arvsmassa karlagd direkt vid insjuknandet för att kunna kartlägga de olika mutationerna som ligger bakom olika typer av barncancer och då bättre kunna ställa diagnos.
Att forskare har utvecklat en ny metod för att analysera alla olika typer av undergrupper av cancerceller i en tumör. Förhoppningen är att man i framtiden ska kunna ge mer skräddarsydda behandlingar och undvika att cancerceller ska kunna ”gömma sig” och leda till återfall. Intressant och insiktsfullt att läsa.

Sist och viktigast av allt - Lär känna Julius

I Julpaket 2020 möter vi Julius som är 6 år gammal. Julius har i lite drygt tre års tid behandlats för opticusgliom, en slags hjärntumör, på Karolinska sjukhuset i Solna. Julius drömmer om att bli kock och visar gärna upp ett partytrick eller två när man träffas.

Läs mer om Barncancerfonden


Om Combimix

Combimix tillverkar mineralbaserade produkter för byggindustrin. I sortimentet finns bl.a. produkter för golvavjämning, fasadputsning, murning, gjutning, betongrenovering, restaureringsbruk för kulturbyggnader m.m. Försäljning sker i Sverige, Danmark, Norge och USA.