2015-04-14 10:34Pressmeddelande

Nu lanserar vi Cochlear Baha® 5-ljudprocessorn – otroligt liten och otroligt smart

null

Nya Baha® 5 är branschens minsta ljudprocessor för benledning. Den strömmar ljud direkt från en iPhone, iPad eller iPod touch!

Made for iPhone-teknik – nu för personer med hörselimplantat

Att använda en iPhone för att lyssna på favoritlåten eller prata med en vän är något de flesta tar för givet, men för många med hörselnedsättning är det absolut inget självklart. Trots tekniska framsteg har många människor med hörselnedsättning svårt att använda telefonen och tvingas ta till extrautrustning för att koppla den till hörapparaten.

I fjol lanserade Cochlear en hel serie trådlösa tillbehör för Baha-systemet som strömmar ljud direkt till ljudprocessorn. Nu tar Cochlear ytterligare ett steg genom att presentera det första implantatsystemet med vilket användaren kan strömma ljud och kontrollera ljudprocessorn direkt från en iPhone, iPad eller iPod touch. Inga extra enheter behövs!

Med det nya Baha 5-systemet kan användaren lyssna på musik, spela spel, se på film och använda appar – ja, till och med ringa FaceTime-videosamtal till vänner på andra sidan jordklotet med ljud strömmat direkt till ljudprocessorn. Det är enkelt att installera och använda när man vill koppla upp sig och behålla kontakten med nära och kära.

– Som företag strävar vi alltid efter att ta fram innovationer som gör verklig skillnad för våra användare: produkter som hjälper dem höra och kommunicera varje dag. Vår forskning visar att något som står högt upp på våra kunders önskelista är att enkelt och smidigt kunna ansluta till produkter som t.ex. iPhones. Det gör det inte bara enklare att lyssna på musik och prata i telefon, det öppnar även dörren för användning av alla miljoner appar i App Store, säger Anthony Manna, vd för Cochlear Bone Anchored Solutions.

Branschens minsta och designprisvinnande ljudprocessor

Baha 5-ljudprocessorn fick nyligen den prestigefyllda designutmärkelsen Red Dot Award: product design 2015. Detta internationella erkännande ges bara till ytterst kreativa och innovativa produkter av hög kvalitet, och utmärkelsen är en stor ära för Cochlear.

Baha 5-ljudprocessorn är verkligen otroligt liten. Den är 20 procent mindre än jämförbara produkter på dagens marknad. Det är alltså inte undra på att erfarna användare föredrar den framför andra alternativ. I tester där användarna fick jämföra Baha 5-ljudprocessorn med tre liknande alternativ1 föredrog 9 av 10 Baha 5-ljudprocessorns design och komfort.

– Baha-användarna i vår testgrupp är mycket entusiastiska över vår nya produkt, säger Annelen Hedin, audionom på Cochlear. I blinda hörseltester där försökspersonerna inte ser vad de hör föredras den här ljudprocessorns ljudkvalitet helt klart framför förra generationens ljudprocessorer. Och när de sedan får se Baha 5-ljudprocessorn är de dessutom mycket positiva till dess form, storlek och att den är så diskret.

Men även om ljudprocessorn är liten har man inte kompromissat med prestandan.

– Trots sin lilla storlek är den ändå lika kraftfull som förra generationens ljudprocessorer, säger Anthony Manna, och det är tack vare vår unika BCDrive-vibratorteknik. BCDrive är så effektiv att vi kunde göra vibratorn nästan hälften så stor som i jämförbara modeller. Det är verkligen en banbrytande innovation!

Cochlear är världsledande på marknaden för implanterbara hörsellösningar. Företaget har 2 700 anställda globalt och investerar över 100 miljoner AUS-dollar/år i forskning och utveckling. Produkter innefattar hörselsystem för cochlean, benförankrade och akustiska implantat. Fler än 350 000 människor i alla åldrar och i över 100 länder kan nu höra tack vare Cochlear.


Om Cochlear

Cochlear är världsledande på marknaden för implanterbara hörsellösningar. Företaget har över 4 000 anställda globalt och investerar mer än 180 miljoner AUD per år i forskning och utveckling. Produkterna innehåller hörselsystem för cochlea- och benledningsimplantat samt akustiska implantat. Sedan 1981 har fler än 600.000 implantat hjälpt människor i alla åldrar att höra i över 180 länder.


Kontaktpersoner

Karin Walfridsson
Marketing Manager
Karin Walfridsson