2018-07-02 08:00Pressmeddelande

Cochlears Nucleus® 7-ljudprocessor är nu världens första ljudprocessor för cochleaimplantat som kan användas med iPhone och Android

null

Världens första möjlighet att ansluta och kontrollera direkt från en smarttelefon

Cochlear Limited (ASX: COH), världsledande inom implanterbara hörsellösningar, lanserar Nucleus® Smart App för Android. Denna ger användare i Sverige med en Nucleus 7-ljudprocessor bättre anslutningsmöjlighet än någonsin tidigare. Användare kan nu kontrollera sin hörsel med Nucleus Smart App* från en kompatibel Apple- eller Android-enhet vilket gör det möjligt att övervaka och justera inställningar, visa individuellt anpassad hörselinformation och till och med lokalisera en saknad ljudprocessor – allt från telefonens praktiska gränssnitt.

Nucleus 7-ljudprocessorn som lanserades 2017 är världens första ljudprocessor för cochleaimplantat som är Made for iPhone1** och sedan dess har Cochlear arbetat för att sprida fördelarna med branschens ledande teknik till användare också av Android-smarttelefoner.

”Det är centralt för vår produktutveckling att anamma digital teknik som förbättrar upplevelsen och hörförmågan för personer som är beroende av våra produkter. Som första aktör i branschen att erbjuda kompatibilitet med både Android och iOS via Nucleus Smart App ger vi personer som lever med hörselnedsättning större valmöjlighet vad gäller att kontrollera sin hörseln”, säger Lotta Vedholm, VD på Cochlear Nordic

Nucleus Smart App kan endast användas med Nucleus 7-ljudprocessorn och erbjuder ett antal unika funktioner för användarna. Användarna får oöverträffad anslutningsmöjlighet och prestanda – från att hitta en borttappad ljudprocessor med funktionen Find My Processor till tillförlitlig uppföljning med funktionen Hearing Tracker och reducering av ljudet bakifrån med funktionen ForwardFocus.

Bättre möjligheter till samtal

Den nya och unika kontrollfunktionen ForwardFocus är en användaraktiverad kontrollfunktion som gör det möjligt för bäraren att höra bättre i miljöer där detta ofta är svårt, till exempel i stimmiga restauranger. När ForwardFocus är aktiverat minskar distraherande ljud bakifrån så att användaren lättare kan fokusera på konversationer öga mot öga.3

”Ökad möjlighet att kontrollera omgivningsljuden i olika miljöer är till stor hjälp för personer med nedsatt hörsel” förklarar Lotta Vedholm ”Vi vet att personer med nedsatt hörsel kan dra sig undan i sociala situationer där de finner det svårt att höra och känner att de inte kan delta. Personer med en Nucleus 7-ljudprocessor kan använda funktionen ForwardFocus för att stärka sitt självförtroende i situationer som annars kan vara besvärliga.”

Nu tillgänglig för fler med äldre implantat

Utöver de nya funktionerna är nu Nucleus 7-ljudprocessorn för första gången tillgänglig för personer med implantat i Nucleus 24-serien. Det innebär att tusentals fler personer från hela världen som lever med nedsatt hörsel för första gången kan välja en Nucleus 7-ljudprocessor.

”Cochlear arbetar för att göra vår senaste ljudprocessorteknik mer tillgänglig genom bakåtkompatibilitet med implantat från tidigare generationer. Vi är mycket nöjda med att kunna erbjuda Nucleus 7-ljudprocessorn till personer som kan ha glädje av den här helt nya tekniken”, fortsätter Lotta Vedholm

Om Nucleus® 7

Nucleus 7-ljudprocessorn är världens minsta och lättaste ljudprocessor för cochleaimplantat som bärs bakom örat.4 I år har Nucleus 7-ljudprocessorn fått internationellt erkännande från ledande utdelare av priser inom design och teknik. Några av utmärkelserna är Red Dot för produktdesign 2018 och Good Design Award® Best in Class i produktdesignkategorin som erkännande för utmärkt design och innovation.

Besök www.hearyourway.com för mer information om Nucleus 7-ljudprocessorn

 Referenser

Cochlear är världsledande på marknaden för implanterbara hörsellösningar. Företaget har 3 500 anställda globalt och investerar mer än 150 miljoner australiensiska dollar per år i forskning och utveckling. Bland produkterna finns hörselsystem för cochleaimplantat, benförankrade implantat och akustiska implantat som är utformade för behandling av måttlig till grav hörselnedsättning. Fler än 450 000 människor i alla åldrar och i över 100 länder kan nu höra tack vare Cochlear.

www.cochlear.com


Om Cochlear

Cochlear är världsledande på marknaden för implanterbara hörsellösningar. Företaget har över 4 000 anställda globalt och investerar mer än 180 miljoner AUD per år i forskning och utveckling. Produkterna innehåller hörselsystem för cochlea- och benledningsimplantat samt akustiska implantat. Sedan 1981 har fler än 600.000 implantat hjälpt människor i alla åldrar att höra i över 180 länder.


Kontaktpersoner

Karin Walfridsson
Marketing Manager
Karin Walfridsson