2015-03-30 09:58Pressmeddelande

Cochlear lanserar marknadens första helt trådlösa tillbehör till hörselimplantat

null

Cochlear Limited (ASX: COH), ett ledande företag inom implanterbara hörsellösningar, lanserar nu marknadens första helt trådlösa hjälpmedel till personer med hörselimplantat. Tillbehören ger personer med hörselimplantat betydligt förbättrade möjligheter till god hörsel i besvärliga ljudmiljöer.

För många människor med hörselimplantat kan det vara svårt att höra tydligt och klart i bullriga miljöer eller på längre håll, som t.ex. i klassrum, i föreläsningssalar, på kontor och i stimmiga restauranger. Alla användare av ljudprocessorn Cochlear Nucleus®6får med de trådlåsa tillbehören möjlighet till en markant förbättrad hörsel i besvärliga ljudmiljöer, vilket gör att de kan fokusera på det som är viktigt. De nya, trådlösa tillbehören ger användaren ett klart och tydligt ljud utan att man behöver bära klumpiga enheter runt halsen, som andra system kräver.

”Vi är mycket glada över att kunna erbjuda en teknik som våra användare kommer att ha så stor nytta av” säger Dr. Chris Roberts, VD för Cochlear Limited.

”Det är inte bara att själva hörupplevelsen förbättras, utan verklig trådlös frihet innebär också att användarna kan använda modern teknik precis som vi andra. Det gör att de inte behöver gå miste om något som de flesta av oss tar för givet, forsätter han.”

MiniMikrofon

MiniMikrofonen används för att överföra specifikt det ljud användaren vill höra till dennes ljudprocessor. Man kan t.ex. fästa mikrofonen på i kollegans skjorta eller på lärarens krage.

MiniMikrofonen kan också anslutas till andra enheter som t.ex. MP3-spelare och datorer så att användaren kan lyssna och röra sig fritt utan att vara begränsad av en sladd.

TelefonClip

TelefonClip har en Bluetooth-baserad trådlös funktion som gör att användaren kan prata i handsfree-läge med familj och vänner. Det klara och tydliga ljudet gör dessutom telefonsamtal till mindre av en utmaning för personer med hörselimplantat.

Användarna kan ringa samtal, prata i telefon och till och med lyssna på musik utan att behöva ta upp telefonen ur fickan. Då TelefonClip är mycket liten och extra lätt, är tillbehöretperfekt för bilen, för arbetet och när man är ute språng.

TV-streamer

Med TV-streamern får användaren ett kristallklart och tydligt ljud i stereo direkt från TV:n till ljudprocessorn. Samtidigt kan användaren fortfarande höra vad andra personer i rummet säger. Detta innebär att användaren kan välja en volym som inte är störande för andra personer och att användaren kan njuta av sina favoritprogram och samtidigt diskutera dem med vänner och familj.

Denna innovation är resultatet av ett tekniskt samarbete mellan Cochlear och GN ReSound, en annan ledande aktör inom området för hörselteknik. Serien med helt trådlösa tillbehör finns för närvarande tillgänglig för Cochlear Baha® 4-ljudprocessorn och Cochlear Nucleus 6-ljudprocessorn.

De trådlösa tillbehören för Nucleus 6 finns tillgängliga på den nordiska marknadensedan 20:e mars 2015.

För mer information, www.cochlear.se.

Quintens berättelse

Quinten Buwalda är sju år gammal, bor i Sydney och föddes med en grav hörselnedsättning. Tack vare ett tidigt ingrepp på kliniken Shepherd Centre i Sydney och ett Cochlear™-implantat, kombinerat med Cochlears nya MiniMikrofon har Quinten nu möjligheten att att nå sin fulla potential.

”Jag tror att den här tekniken, både för oss och för honom, är den sista pusselbiten i vad vi behöver för att kunna hjälpa honom att nå sin fulla potential”. sa Quintens mamma Kirsten.

Quintens musiklärare Paul Myatt sammanfattar kort: ”Han slår på den, jag sätter den på min skjorta och han kan höra mig. Så enkelt är det. Naturligtvis har cochleaimplantatet en enorm betydelse för hans skolgång, men MiniMikrofonen är den avgörande faktorn som gör att klassrumssituationerna fungerar så bra som de gör. Sedan han börjande använda MiniMikrofonen har Quinten gjort stora framsteg. Det har varit helt fantastiskt att se.”

Cochlear är världsledande på marknaden för implanterbara hörsellösningar. Företaget har 2 700 anställda globalt och investerar över 100 miljoner AUS-dollar/år i forskning och utveckling. Produkter innefattar hörselsystem för cochlean, benförankrade och akustiska implantat. Fler än 350 000 människor i alla åldrar och i över 100 länder kan nu höra tack vare Cochlear.


Om Cochlear

Cochlear är världsledande på marknaden för implanterbara hörsellösningar. Företaget har över 4 000 anställda globalt och investerar mer än 180 miljoner AUD per år i forskning och utveckling. Produkterna innehåller hörselsystem för cochlea- och benledningsimplantat samt akustiska implantat. Sedan 1981 har fler än 600.000 implantat hjälpt människor i alla åldrar att höra i över 180 länder.


Kontaktpersoner

Karin Walfridsson
Marketing Manager
Karin Walfridsson