2014-11-28 09:31Pressmeddelande

Cochlear lanserar Aqua+ - världens första vattentäta bakom-örat-lösning för cochleaimplantatanvändare

null

Cochlear Limited (ASX: COH), global ledare inom implanterbara hörsellösningar, har tillkännagett att Cochlear EMEA har lanserat Aqua+, den enda vattentäta bakom-örat-lösningen för cochleaimplantatanvändare som finns på marknaden idag. Aqua+ är ett skräddarsytt och lättanvänt tillbehör som låter ljudprocessoranvändare (1) med Cochlear Nucleus® 5 och Nucleus 6 att kunna höra även när de tar ett bad, njuter av vattenaktiviteter, simmar eller snorklar.

Nya Aqua+ är ett flexibelt och vattentätt fodral som enkelt sätts på ljudprocessorn bakom örat. Därefter ansluts en specialdesignad vattentät spole till ljudprocessorn inuti fodralet. Detta är den säkraste, mest diskreta och bekväma lösningen som finns på marknaden (inget behov av krångliga och klumpiga extra delar eller extra sladdar).

"Tack vare lanseringen av Aqua+ har våra ljudprocessoranvändare nu tillgång till världens första vattentäta cochleaimplantatsystem bakom örat, samtidigt som de drar fördel av den tunna, skräddarsydda designen som gör denna produkt världsunik", sade Richard Brook, VD för EMEA, Cochlear. "Aqua+ kommer otvivelaktigt att förändra det sätt på vilket användarna av våra cochleaimplantat samspelar med vatten genom att den gör det möjligt för dem att simma och dyka medan de har på sig sina ljudprocessorer."

Ljudprocessorerna Nucleus 5 och Nucleus 6 håller redan en hög vattenskyddsklass (2), men Aqua+ tillhandahåller ett mycket högre skydd med en IP68-gradering som skydd mot vatten (3). Den kan användas i alla typer av vatten, inklusive klorerat vatten i bassänger, sötvatten i sjöar och floder, saltvatten i havet och tvålvatten. Dessutom är Aqua+ en återanvändbar lösning som låter användaren använda det skräddarsydda fodralet åtskilliga gånger utan att behöva byta ut det (4).

Aqua+ startkit innehåller alla delar som användarna behöver och kan beställas från lokala kliniker och lokala kundtjänstcenter.

För mer information om Aqua+, kontakta din lokala Cochlear-representant eller besök www.cochlear.se.

Aqua+ produktdemonstration

Referenser
[ 1 ] Aqua+ kan endast användas till ljudprocessorerna Nucleus 5 eller Nucleus 6 med laddningsbara batterier. Ej kompatibel med den akustiska komponenten.
[ 2 ] Ljudprocessorerna Nucleus 5 och Nucleus 6 håller IP57-klass (International Standard IEC60529) för skydd mot skada orsakad av damm och tillfälligt inträngande vatten när de används tillsammans med en laddningsbar batterimodul, en spole och spolsladd samt utan akustisk komponent. Ljudprocessorn Nucleus 6 har dessutom en utökad vattenavvisande beläggning.
[ 3 ] Ljudprocessorerna Nucleus 5 och Nucleus 6 med Aqua+ håller vattenskyddsklass IP68 enligt den internationella standarden IEC60529. Denna vattenskyddsklass innebär att en ljudprocessor med Aqua+ kan sänkas ner i vatten utan avbrott till ett djup av tre meter i upp till två timmar.
[ 4 ] Tester visar att Aqua+ kan återanvändas upp till 50 gånger, men detta kan variera beroende på hur den individuella användaren använder produkten.

Cochlear är världsledande inom implanterbara hörsellösningar. Företaget har ett hängivet globalt team med fler än 2700 medarbetare som förmedlar ljudets gåva till personer med hörselnedsättning i över 100 länder. Företagets vision är att skapa kontakt mellan människor, såväl unga som gamla. och en värld av ljud genom att tillhandahålla hörsellösningar som förbättrar livskvaliteten. 

Cochlears löfte "Hear now. And always" förkroppsligar företagets strävan efter att förse dess ljudprocessoranvändare med bästa möjliga hörselprestanda idag och i resten av deras liv. I mer än 30 år har Cochlear hjälpt hundratusentals människor att antingen kunna höra för första gången eller att ge dem bättre kontaktmöjligheter med deras familjer, vänner, arbetsplatser och samhällen.

Om cochleaimplantat
Cochleaimplantat är ett beprövat medicinskt alternativ för så små barn som 12 månader gamla med mycket grav sensorineural hörselnedsättning i båda öronen, barn från två års ålder med grav till mycket grav hörselnedsättning i båda öronen samt vuxna med måttlig till mycket grav sensorineural hörselnedsättning i båda öronen. De är elektroniska enheter som förbigår skadade hårceller i innerörat (cochlea) och stimulerar hörselnerven direkt.

Om Baha®
Baha benförankrade hörselsystem är en enkel och effektiv behandlingsmetod för personer med t.ex. konduktiv hörselskada (ledningshinder), kombinerad hörselskada och ensidigt sensorineuralt döva.


Om Cochlear

Cochlear är världsledande på marknaden för implanterbara hörsellösningar. Företaget har över 4 000 anställda globalt och investerar mer än 180 miljoner AUD per år i forskning och utveckling. Produkterna innehåller hörselsystem för cochlea- och benledningsimplantat samt akustiska implantat. Sedan 1981 har fler än 600.000 implantat hjälpt människor i alla åldrar att höra i över 180 länder.


Kontaktpersoner

Karin Walfridsson
Marketing Manager
Karin Walfridsson